REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namuose praleidžiant vis daugiau laiko, vienas iš geriausių būdų, kaip jį išnaudoti – stiprinti imunitetą ir taip apsisaugoti nuo virusų. Populiarių knygų apie lieknėjimą autorė, mitybos ir svorio kontrolės konsultantė Modesta Žukauskaitė-Silvand dalijasi patarimais, kurie gali padėti tai padaryti.

Namuose praleidžiant vis daugiau laiko, vienas iš geriausių būdų, kaip jį išnaudoti – stiprinti imunitetą ir taip apsisaugoti nuo virusų. Populiarių knygų apie lieknėjimą autorė, mitybos ir svorio kontrolės konsultantė Modesta Žukauskaitė-Silvand dalijasi patarimais, kurie gali padėti tai padaryti.

REKLAMA

„Tik stipraus imuniteto dėka galite išvengti virusų arba ženkliai lengviau persirgti. Imunitetas – vienintelis „vaistas“ nuo visų ligų“, – neabejoja M. Žukauskaitė-Silvand.

Tad kaip reikia jį stiprinti? Moteris siūlo išbandyti šiuos dalykus.

Valgykite kuo daugiau vitamino C turinčius produktus – uogas, kivius, apelsinus, ananasus, citrinas, brokolius, petražoles ir paprikas.

Valgykite raugintus kopūstus, agurkus ir raugintus pieno produktus – juose gausu gerųjų bakterijų. Probiotikai sukuria sąlygas tinkamam virškinimo trakto funkcionavimui ir padidina viso organizmo imunitetą, o poveikis pasireiškia visais imuninės sistemos funkcionavimo etapais.

REKLAMA
REKLAMA

Imuninei sistemai taip pat reikalingas selenas. Jis padeda stimuliuoti baltųjų kraujo kūnelių veiklą bei sėkmingai atsikratyti infekcijų ar virusų. Į savo mitybą įtraukite riešutus ir avižas. Nepamirškite česnako ir imbiero – šiuo metu nereikėtų jų bijoti, o kaip tik profilaktiškai naudoti.

REKLAMA

Mėgaukitės natūraliu medumi, bičių duonele ar žiedadulkėmis. Bičių produktuose gausu aminorūgščių, mineralų, vitaminų, infekcijas ir virusus naikinančių medžiagų.

Praturtinkite mitybą vitaminu D – jo yra kiaušiniuose, žuvyje (silkė, lašiša, skumbrė).

Atlikite pratimus namuose. Fizinis aktyvumas bent 2-5 valandas per savaitę ženkliai padidina imuniteto atsparumą!

Turėkite kokybišką miegą. Miego laikotarpiu energija atsistato ir yra teikiama visoms žmogaus kūno sistemoms, įskaitant imuninę sistemą. Sveikam suaugusiam žmogui miegoti kasdien reikia apie 7–8 valandas. Dėl sistemingo miego trūkumo (2 ar daugiau savaičių) imuninės sistemos efektyvumas sumažėja mažiausiai 30%.

REKLAMA
REKLAMA

Nestresuokite. Ilgalaikis ir stiprus stresas niokoja mūsų imuninę sistemą, taip prisidėdamas prie ligų vystymosi. Atsipalaiduokite, mąstykite pozityviai, nuo blogų minčių jausitės tik silpniau.

Grūdinkitės. Dabar yra palankus metas kiekvieną rytą pradėti nuo kontrastinio dušo. Ši procedūra ne tik sustiprina imuninę sistemą, bet ir suteikia žvalumo, pakelia raumenų tonusą, be to, jaunina ir stangrina odą.

Taip pat svarbu tinkamai vėdinti patalpas, kuriose praleidžiate daugiausia laiko. Gaivus oras yra būtinas jūsų miegamajame, todėl, prieš eidami miegoti, nepamirškite išvėdinti kambario arba miegokite vos pravėrę langą ar orlaidę.

Taip pat M. Žukauskaitė-Silvand su tv3.lt portalo skaitytojais dalijasi keliais receptais, kurie patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lašišų kotletukai. Reikės:

160 g lašišos;

šiek tiek svogūno;

1 kiaušinio;

mėgstamų žalumynų;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Sudėti lašišą, kiaušinį, svogūną ir norimus žalumynus į maisto trintuvą, įberti šiek tiek druskos ir sutrinti iki vientisos masės.

Formuoti su šaukštu kepsnelius ir kepti įkaitintoje keptuvėje (su lašeliu aliejaus) kiekvieną pusę po 2-3 min.

Padažui maišytuve sumaišyti jogurtą, česnaką, citrinų sultis, pagardinti trupučiu druskos.

Patiekti kepsnelius su padažu. Puikiai tiks valgyti su šviežiomis daržovėmis.

Kepti bananai su medumi ir sėklomis. Reikės:

1 didelio banano;

2 arbatinių šaukštelių medaus;

didelės saujos mėgstamų sėklų (saulėgrąžų, sezamų, migdolų).

Gaminimo eiga:

Padalinti bananą į keturias dalis ir kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Ant keptuvės kelias minutes pakepinti saulėgrąžas.

Ant karštų bananų tepti medų ir apibarstyti saulėgrąžomis.

Daugiau receptų ir naudingų patarimų galite rasti M. Žukauskaitės-Silvand sukurtoje internetinėje platformoje https://www.slaptomane.lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų