REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį leido korupcija įtariamam miesto merui Ryčiui Račkauskui grįžti į pareigas.

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį leido korupcija įtariamam miesto merui Ryčiui Račkauskui grįžti į pareigas.

REKLAMA

„Panevėžio apygardos teismas tenkino nušalinto mero R. Račkausko skundą dėl jam skirtos procesinės prievartos priemonės – laikino nušalinimo nuo pareigų ir panaikino pirmos instancijos teismo nutartį, kuria meras buvo nušalintas nuo pareigų dviem mėnesiams, t. y. iki balandžio 20 dienos“, – rašoma Panevėžio apygardos teismo pranešime.

Teismo teigimu, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2019-ųjų rugsėjo 10 dieną, todėl buvo pakankamai laiko procesiniams veiksmams atlikti ir surinkti didžiąją dalį įrodymų.

„Be to, nuo merui taikomo nušalinimo nuo pareigų pradžios jau apklaustas gan didelis liudytojų skaičius, atlikti kiti reikalingi proceso veiksmai“, – teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos teismo nutartyje teigiama, kad Lietuvos Vyriausybei nuo kovo 16 dienos dėl koronaviruso plitimo grėsmės paskelbus karantiną visoje šalyje, buvo sustabdyta įmonių, įstaigų veikla, uždrausti masiniai susibūrimai. Vyriausybė nutarimu nurodė, kad valstybės ir savivaldybės institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atitinkamas funkcijas. 

REKLAMA

„Tokia padėtis riboja visų Panevėžio miesto savivaldybės institucijų atstovų galimybę rinktis ne tik į susirinkimus, bet ir būti darbo vietose. Todėl, teismo įsitikinimu, R. Račkauskas šiomis aplinkybėmis neturėtų jokios galimybės kliudyti tyrimui, darydamas kokią nors įtaką savivaldybės ar su ja susijusių įstaigų ir įmonių darbuotojams, valstybės tarnautojams“, – teigiama pranešime.

Panevėžio apygardos teismo nutartis neskundžiama.

Vasario pabaigoje Panevėžio apylinkės teismas tenkino prokuratūros prašymą ir dviem mėnesiams, iki balandžio 20 dienos, pratęsė R. Račkausko nušalinimą nuo Panevėžio mero pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sausio pabaigoje paskelbė vykdančios naują tyrimą dėl galimos prekybos poveikiu Panevėžio miesto savivaldybėje – merui pareikšti įtarimai, jis laikinai nušalintas nuo pareigų.

Panevėžio apygardos teismas dėl šio nušalinimo R. Račkausko skundą atmetė.

Įtariama, kad R. Račkauskas galėjo susitarti priimti 3 tūkst. eurų kyšį iš krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo Alvydo Bieliausko, kad šiam klubui būtų skiriama savivaldybės ir jos įmonių parama.

Pats R. Račkauskas įtarimus neigia bei tvirtina, kad savivaldybė „Lietkabeliui“ skiria tokio paties dydžio paramą jau trejus metus.

Panevėžio krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidentui A. Bieliauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu. Jis teisėsaugos įtarimų nekomentuoja.

Tai yra antras tyrimas pastaraisiais metais, susijęs su galima R. Račkausko korupcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų