REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Dėl koronaviruso uždarytas Tenerifės viešbutis „H10 Costa Adeje Palace“ ir paskelbtas karantinas. (nuotr. SCANPIX)

Viename iš Tenerifės viešbučių nustačius koronaviruso atvejį paskelbtas karantinas ir apie tūkstantis žmonių negali palikti viešbučio kambarių. Šalia šio viešbučio gyvenantys lietuviai teigė, kad tikrinami visi viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ įsikūrę žmonės, policija niekam neleidžia išeiti.

5

Viename iš Tenerifės viešbučių nustačius koronaviruso atvejį paskelbtas karantinas ir apie tūkstantis žmonių negali palikti viešbučio kambarių. Šalia šio viešbučio gyvenantys lietuviai teigė, kad tikrinami visi viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ įsikūrę žmonės, policija niekam neleidžia išeiti.

REKLAMA

Aplinkiniai gyventojai nuo ankstyvo ryto neberanda kaukių ir kitų apsisaugojimo priemonių, o nerimą sėja žinia, kad užsikrėtęs turistas lankėsi karnavale ir galėjo užkrėsti daug daugiau žmonių.

„Visi dar yra uždaryti kambariuose, o viešbutis aptvertas. Neleidžiama niekur eiti. Darbuotojai, kurie naktį baigė darbą, grįžta į viešbutį tikrintis, ar nėra užkrėsti.

Viešbutyje įsikūrę turistai – britai, belgai, prancūzai – kalbėjo per žinias, kad ramiai laukia, kol bus atlikti tyrimai“, – portalui tv3.lt pasakojo šalia uždaryto viešbučio gyvenanti lietuvė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Ispanijos žiniasklaida, vienam italui buvo diagnozuotas koronavirusas Covid-19. Medikas iš Italijos atostogavo Ispanijoje, Kanarų salose.

Italų medikas yra iš Lombardijos regiono Italijoje, kur neseniai kilo Covid-19 proveržis. Vyras viešbutyje su žmona praleido mažiausiai 6 dienas. Pastarąsias kelias dienas karščiavo, todėl kreipėsi į privačią kliniką. Netrukus italas buvo perkeltas į ligoninę ir izoliuotas, o Adechė mieste įsikūręs viešbutis – uždarytas.

REKLAMA

Gyventojai sunerimo: nebeliko kaukių ir dezinfekcinių priemonių

Netoli viešbučio „H10 Costa Adeje Palace“ gyvenanti lietuvė Eglė teigė, kad nuo ryto gyventojai šluoja visas apsisaugojimo priemones.

„Ryte apibėgau kelias vaistines ir parduotuves, tai niekur nebėra nei kaukių, nei dezinfekcijos skysčių. Visi žmonės prašo ir ieško, bet viskas išpirkta.

Aplinkiniai žmonės bijo ir nerimauja dėl šio viruso. Laukia informacijos, ar nebus daugiau patvirtintų atvejų, kadangi viskas įvyko antradienį vakare, tai kol kas dar informacijos mažai.

REKLAMA
REKLAMA

Mes dirbame aptarnavimo sektoriuje, tai visiems labai neramu, nes kontaktuojame su daug turistų“, – teigė lietuvė.

Jauna moteris dirba ir gyvena netoli viešbučio, kuris buvo uždarytas dėl koronaviruso.

„Manau, kai tokia turistų gausa – koronavirusas labai greitai gali išplisti. Dar ir po smėlio audrų visi su kosuliu kovoja“, – sakė Eglė.

Užsikrėtęs turistas lankėsi karnavale?

Už dviejų kilometrų nuo viešbučio „H10 Costa Adeje Palace“ gyvenanti lietuvė Diana pasakojo, kad gyventojai stengiasi išlikti ramūs.

„Visi stengiamės išlikti ramūs, kad ir kaip arti visa tai vyksta. Tikrai nemalonu, kad koronavirusas atėjo ir čia. Kol kas bendruomenėje panikos nejaučiama, gyvenimo ritmas nesustojo. Tikimės, kad neizoliuos čia visų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispaniškoje spaudoje buvo rašoma, kad koronavirusu užsikrėtęs turistas lankėsi ir karnavale Santa Kruse, tad virusas galėjo išplisti dar labiau“, – teigė pašnekovė.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija šiuo metu tikslina informaciją, ar viešbutyje yra Lietuvos piliečių.

Tikslinama, ar yra Lietuvos piliečių

Lietuvos piliečių prašoma artimiausiu metu susilaikyti nuo vykimo į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes.

„Lietuvos piliečiams, vykstantiems ar jau esantiems Ispanijoje, rekomenduojame išlikti budriems, su savimi visuomet turėti galiojančius asmens dokumentus, saugoti asmeninius daiktus, vengti susibūrimų, turinčių protestų/demonstracijų požymių. Užsienio reikalų ministerija taip pat atnaujino kelionių į Ispaniją rekomendaciją", – rašoma URM pranešime spaudai.

REKLAMA

Su Lietuvos Respublikos ambasada Ispanijoje galima susisiekti telefonu +34 91 702 21 16, su Lietuvos Respublikos konsulatu Valensijoje - +34 963 816 291. Po darbo valandų galima skambinti visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444. Bendrasis pagalbos telefono numeris Ispanijoje – 112.

„Tenerifės viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ šiuo metu nėra nė vieno „Novaturo“ kliento iš Lietuvos. Artimiausias mūsų skrydis numatytas kovo 13 d. Iš vis reiso 2 žmonės planavo apsistoti minėtame viešbutyje, jie, savaime suprantama, bus perkelti į kitą kurortą. Mūsų partnerių duomenimis, gyvenimas ir turizmas saloje vyksta įprastai. Žmonių saugumas – mūsų didžiausias prioritetas, todėl, jei aplinkybės keistųsi, imtumėmės visų reikalingų priemonių", – tv3.lt komentavo „Novaturo" Marketingo ir viešųjų ryšių projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

REKLAMA

Daugiau apie koronaviruso pasekmes Lietuvoje žiūrėkite TV3 Žinių reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų