REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto savivaldybėje – vėl STT pareigūnų kratos

Papildyta

Panevėžio miesto savivaldybėje – vėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vizitas. Naujienų portalo JP žiniomis, šiandien nuo ryto vykdomos kratos Panevėžio miesto mero Ryčio Račkausko ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos kabinetuose.

Panevėžio miesto savivaldybėje – vėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vizitas. Naujienų portalo JP žiniomis, šiandien nuo ryto vykdomos kratos Panevėžio miesto mero Ryčio Račkausko ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos kabinetuose.

REKLAMA

Šią informaciją naujienų portalui JP patvirtino STT Panevėžio valdybos korupcijos prevencijos viršininkė Rita Škutienė. „Panevėžio miesto savivaldybėje atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – teigė R. Škutienė.

Daugiau STT atstovė kol kas nieko nekomentuoja.

STT informavo, kad šiandien 14.30 val. bus rengiama spaudos konferencija Panevėžyje, kurioje bus pranešta apie STT Panevėžio valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūros pradėtą ikiteisminį tyrimą, susijusį su įtariama korupcija Panevėžio miesto savivaldybėje.

Konferencijoje dalyvaus Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė ir STT Panevėžio valdybos viršininkas Žydrūnas Krampalcas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybę krėtė ir 2018 metais

Tai jau ne pirmas kartas, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai apsilankė Panevėžio miesto savivaldybėje. STT Panevėžio valdybos pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo 2018 metų birželio mėnesio antroje pusėje dėl Panevėžio miesto savivaldybėje galimai įvykdytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų – prekybos poveikiu bei piktnaudžiavimo tarnyba.

REKLAMA

Tuomet buvo sulaikytas Panevėžio meras Rytis Račkauskas ir jo patarėja Gintarę Maskoliūnienė, o tuomet adminsitracijos direktoriaus pavaduotoju dirbęs Tomas Jukna apklaustas kaip specialusis liudytojas.

STT įtaria, kad Panevėžio miesto savivaldybėje galimai buvo piktnaudžiaujama tarnyba ir duodami neteisėti nurodymai savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Kaip įtariama, už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galimai buvo atsilyginta kyšiais.

Tyrimas dėl galimos korupcijos Panevėžyje prasidėjo 2018 metų birželį. Po STT operacijos dalis šios korupcijos bylos buvo išskirta į atskirą ir perduota Šiaulių apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio meras R. Račkauskas, pradėjus tyrimą buvo nušalintas nuo pareigų 9 mėnesius ir į darbą grįžo tik 2019 metų kovo mėnesio pradžioje.

Šioje byloje kaltinimai piktnaudžiavimu pateikti R. Račkauskui, jo patarėjai G. Maskoliūnienei ir viešųjų ryšių specialistui Mariui Vaupšui, kurio gyvybė užgeso šiemet sausio 7 dieną.

Pradėjo nagrinėti bylą

Šiaulių apygaros teismas praėjusiais metais pradėjo nagrinėti bylą, kurioje, pasak teisėsaugos atstovų, yra surinkta duomenų, jog M. Vaupšo atstovaujamai įmonei buvo sudarytos palankios sąlygos dalyvauti ir laimėti Panevėžio miesto savivaldybės skelbtus du viešųjų pirkimų konkursus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslininkams už darbą sumokėta iš Panevėžio miesto savivaldybės biudžeto. Prokurorai įsitikinę, kad ir tyrimas, ir parengta veiklos programa galėjo būti naudingi asmeniškai Panevėžio merui R. Račkauskui, siekusiam antros kadencijos šiose pareigose. Pats meras ne kartą yra pabrėžęs, jog yra nekaltas ir tai įrodys teisme.

Beveik prieš porą metų STT pareigūnų akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai, susiję su savivaldybės rinkodaros programos „Atsinaujinantis Panevėžys“ viešieji pirkimai.

Buvo atliekamos kratos asmenų darbo vietose bei namuose, iš Panevėžio miesto savivaldybės ir kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų