REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą ne tik Vilnių, bet ir visą Lietuvą supurtė baisi žinia apie galimai Karoliniškių mikrorajone pagrobtą mergaitę. Iki šiol keliamos įvairios versijos dėl šio įvykio – ketvirtadienio rytą policija neatmetė ir fakto, kad tai galėtų būti melagingas pranešimas, nes iki šiol neatsirado dingusios mergaitės šeima.

Trečiadienio vakarą ne tik Vilnių, bet ir visą Lietuvą supurtė baisi žinia apie galimai Karoliniškių mikrorajone pagrobtą mergaitę. Iki šiol keliamos įvairios versijos dėl šio įvykio – ketvirtadienio rytą policija neatmetė ir fakto, kad tai galėtų būti melagingas pranešimas, nes iki šiol neatsirado dingusios mergaitės šeima.

REKLAMA

Ketvirtadienį naujienų portalą tv3.lt pasiekė informacija, kad galimai pagrobta mergaitė mokėsi Sausio 13-osios progimnazijoje. Šia žinia su žurnalistais dalijosi moksleiviai ir jų tėvai.

Susisiekus su progimnazijos direktore Birute Rudzinskiene, ši tokias kalbas griežtai paneigė. „Neigiu visą šią informaciją. Iš mūsų mokyklos tikrai nėra dingusi jokia mergaitė ar joks moksleivis, viskas yra tikrinama. 

Šiandien gavome miesto savivaldybės reikalavimą patikrinti mokyklos bendruomenės sąrašus ir išsiaiškinti, ar yra neatėjusių vaikų, kurie pasirodė mokykloje dėl neaiškių priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Galiu patvirtinti, kad tie vaikai, kurių nėra, jie serga arba visi yra su tėvais arba jų žinioje.

Šalia mūsų, Karoliniškėse, yra ir daugiau progimnazijų, kur mokosi vaikai. Šis atvejis niekaip nesusijęs su mūsų mokykla“, – kalbėjo ugdymo įstaigos vadovė.

REKLAMA

tv3.lt Vilniaus miesto savivaldybės atstovė spaudai Neringa Kolkaitė patvirtino, kad šiuo metu yra išsiųsti prašymai į visas ugdymo įstaigas aiškintis, ar yra dingusių vaikų ar tam tikrų atvejų, kurie galėtų būti susiję su galimu pagrobimu. „Šiuo metu renkame informaciją, galiu tai patvirtinti, tačiau apie rezultatus galėsime kalbėti po pietų.“

Vykdoma paieška 

Policijos pareigūnai toliau vykdo aktyvią Vilniuje galimai pagrobtos 11-12 metų mergaitės paiešką. Nors prabėgo jau daugiau kaip 12 val. nuo pranešimo apie įvykdytą nusikaltimą, bet iki pat šios akimirkos neatsiliepė nė vieni tėvai, kurių vaikas praėjusį vakarą nesugrįžo namo. Kviečiame pasidairyti, kaip atrodo galimo nusikaltimo vietos apylinkės.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinomybė apsunkina paieškas, tačiau policijos pareigūnai toliau ragina žmones būti aktyviais – pranešti pastebėjus kažką neįprasto, o vairuotojai, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), raginami pasidalinti vaizdo registratorių įrašais.

Policijos atstovai pripažįsta, kad šiuo metu informacijos yra labai daug, tad tikrinamos visos įmanomos versijos – nuo pagrobimo iki melagingo pranešimo apie nusikaltimą. Pateikiame įvykių chronologiją pagal šiuo metu turimą viešai prieinamą informaciją.

Apie 19 val. prie vyriškio einančio Sausio 13-sios gatve prisiartina du apie 11 metų berniukai, kurie pareiškia, kad iš šalia televizijos bokšto esančios žaidimų aikštelės buvo pagrobta ir prievarta į automobilį įsodinta mergaitė, kuriai gali būti apie 11-12 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19.14 val. policijos pareigūnai sulaukia, tikėtina, to paties vyriškio skambučio, kuris praneša, kad Vilniuje, Sausio 13-osios g., į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės arba auksinės spalvos), užsienietiškais numeriais, galimai buvo įsodinta 11-12 metų nepilnametė.

Kelios minutės po gauto pranešimo, įvykio vietoje jau dirba gausios policijos pareigūnų pajėgos. Ieškoma galimai įvykdyto nusikaltimo pėdsakų, įvykio liudininkų. Apklausiami netoli įvykio vietos gyvenantys ar pro šalį einantys žmonės.

Imamasi ir kitų aktyvių veiksmų. Tikrinamos iš Vilniaus miesto išvažiuojančios transporto priemonės.

21.13 val. policijos atstovai paviešina tokią informaciją: „Pastebėję sidabrinės ar auksinės spalvos automobilį su užsienietiškais numeriais arba įtartinus asmenis, prašome nedelsiant apie tai pranešti tel. 112. Tėvai, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašome kuo skubiau paskambinti 112. Socialiniuose tinkluose pastebėję bet kokią, galimai su įvykiu susijusią informaciją, pasidalinkite su mumis.“

REKLAMA

22.56 val. pareigūnai dėkoja visiems, kurie dalijasi informacija ir toliau ragina pranešti bet kokią, su įvykiu susijusią, informaciją. Pareigūnai pabrėžia, kad vos tik mergaitė bus rasta, visuomenė bus nedelsiant apie tai informuota. Policijos atstovų teigimu, socialiniuose tinkluose sklando labai daug netikrų gandų, kurie susiję su šiuo įvykiu.

Apie 23 val. socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodo informacija, jog netoli galimo įvykio vietos rasta mergaitės piniginė. Patikrinus šią versiją paaiškėjo, kad piniginės savininkė yra saugi savo namuose. Naujienų portalui tv3.lt Vilniaus VPK Komunikacijos poskyriaus vedėja Julija Samorokovskaja patvirtina, kad netoli įvykio vietos rastas angliškų cigarečių pakelis – pareigūnų akiratyje. Tikrinamos visos įmanomos versijos.

REKLAMA

23.42 val. policijos pareigūnai dar kartą prašo visų tėvų, kurių vaikai negrįžo namo ir jie neturi informacijos apie jų buvimo vietą, paskambinti 112.

00.12 val. Policija kreipiasi į visuomenę ir prašo atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai. Prašome vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais.

Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: [email protected]. Jūsų suteikta informacija gali labai pagelbėti tiriant šį rezonansinį atvejį. Iš anksto dėkojama už pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6.56 val. pareigūnai patvirtina, kad visą naktį intensyviai vykdyta paieška kol kas nedavė užčiuopiamų rezultatų. Maža to, į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija taip pat nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką. Tyrimo metu iškelta daug versijų, visos jos nuodugniai tikrinamos.

Policija gavo šimtus piliečių pranešimų, informacijos, visa gaunama informacija stropiai tikrinama, pareigūnai dėkoja žmonėms už pilietiškumą.

Taip pat informuojama, kad Vilniaus apskr. policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato iki 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Į pagalbą pasitelkti ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaujama su kitomis institucijomis. Peržiūrėta daugybė įvairiose vietose įrengtų vaizdo kamerų, medžiaga analizuojama ir bendrinama su turimais duomenimis.

Policijos pareigūnai taip pat prašo Sausio 13-osios g. gyvenančių asmenų, kurie turi bet kokios su įvykiu galimai susijusios informacijos, kurie sausio 15 d. nuo 18:50 iki 19:15 val. buvo toje vietoje kreiptis į policiją. Svarbi bet kokia informacija.

8.23 val. pareigūnai dėkoja už pagalbą, tačiau labai prašo visų, kurie siunčia jiems privačias žinutes, neklausinėti, kaip sekasi, ar yra naujienų, ar atliko tam tikrus veiksmus, ar peržiūrėjo visas kameras, ar apklausė visus liudytojus:

REKLAMA

„Ačiū už aktyvumą, bet tokiame dideliame pranešimų sraute gali pasimesti tikrai naudinga ir svarbi informacija. Todėl praneškite, tik jei kažką pastebėjote ar pamatėte. Kai tik turėsime naujienų, būtinai informuosime. Ačiū už supratingumą ir informaciją.“

10.15 val. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis tv3.lt patvirtina, kad yra tikrinamos visos versijos: nuo vaiko pagrobimo iki melagingo pranešimo. 

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai nuo išsamesnių komentarų susilaiko, tačiau žada suteikti papildomos informacijos per šį ketvirtadienį po pietų rengiamą spaudos konferenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų