REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje sekmadienio popietę Minijos gatvėje esančio namo bute rasto 2,5 mėnesio moteriškos lyties kūdikio mirties priežastys kol kas lieka neaiškios.

Klaipėdoje sekmadienio popietę Minijos gatvėje esančio namo bute rasto 2,5 mėnesio moteriškos lyties kūdikio mirties priežastys kol kas lieka neaiškios.

REKLAMA

Dėl šio įvykio įtarimai taip pat dar nėra pareikšti nei mirusio kūdikio mamai Alinai S. (gim. 1989 m.), nei jos sugyventiniui Mykolui R. (gim. 1987 m., kurio tėvystė taip pat nėra patvirtinta – aut. past.).

Šią informaciją per spaudos konferenciją atskleidė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

Policijos atstovas pasakojo, kad į įvykio vietą, Minijos gatvėje, iškart buvo iškviestas teismo medicinos ekspertas:

„Išorinių smurto žymių nebuvo nustatyta. Kūnelis buvo su lavondėmėmis. Laukiama duomenų, kokia buvo kūdikio būklė gimstant, kokia buvo motinos būklė gimdymo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Rastas kūdikio kūnelis buvo stipriai apiręs. Bet ypatingos netvarkos, kaip įprasta tokiais atvejais, bute nebuvo pastebėta. Vaikas buvo rastas lovytėje, apklotas. Tiek motina, tiek jos sugyventinis šiuo metu yra apklausiami.

REKLAMA

Tada vertinsime jų parodymus, lyginsime su teismo medicinos eksperto išvadomis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 144 straipsnį – asmens palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad už šį nusikaltimą asmuo yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

A. Motuzas pabrėžė, kad tiek motina, tiek jos sugyventinis teigė, kad jie iš buto išvyko, nes mirus kūdikiui patyrė šoką. Artimieji su jais negalėjo susisiekti keletą pastarųjų dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek kūdikio mamą, tiek jos sugyventi sulaikyti padėjo Kelmės rajono ūkininkas, pas kurį šie uždarbiavo. Ūkininkas, pradėjus sklisti informacijai apie šių asmenų paiešką, kreipėsi į policijos pareigūnus.

Anksčiau nei motina, nei jos sugyventinis nebuvo sulaukę realių laisvės atėmimo bausmių. Prieš dvejus metus ji buvo bausta administracine tvarka dėl melagingo policijos pareigūnų iškvietimo. „Tokie nusikaltimai, kurie labiau susiję su asmenų gyvenimo būdu“, – pridūrė A. Motuzas.

Sukrečiantis kaimynų pasakojimas

Namo, kuriame rastas negyvas kūdikis, gyventojai TV3 atskleidė daugiau šiurpių šio įvykio detalių. Paaiškėjo, kad negyvą kūdikį aptiko močiutė ir kaimynė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaimynė pasakojo, kad sekmadienį atvyko kūdikio močiutė, kurios niekas neįleido į butą. Jis buvo užrakintas. Moteris su viena kaimyne patikrino pašto dėžutę ir ten surado į vaikišką servetėlę susuktą raktą.

Kūdikis buvo rastas su čiulptuku, jis buvo apklotas pledu. Vaikas buvo pažaliavęs, viena akis pramerkta ir nuo jo sklido stiprus dvokas. Durų spynelės buvo užklijuotas su izoliacija, tad spėjama, kad tokiu būdu buvo bandoma slėpti sklindantį kvapą.

Kaimynai paskutinį sykį to buto languose šviesą matė ketvirtadienį. Jie pasakojo, kad moteris dažnai gerdavo alų, o jos sugyventinis esą vartojo narkotikus. Jie matė moterį girtą ir nėštumo metu.

REKLAMA

Gėrė nėštumo metu

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities atstovė Greta Bliutaitė naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad šeima, kurioje nutiko baisi nelaimė, vaiko teisėms buvo žinoma.

„Šis kūdikis buvo ketvirtas vaikas šeimoje. Kitiems trims anksčiau buvo nustatyta nuolatinė globa. Mama nė vieno jų neaugino. Vaikai buvo paimti, nes motinai trūko socialinių įgūdžių, kad galėtų juos auginti“, – pasakojo G. Bliutaitė.

Anot vaiko teisių atstovės, šių metų spalio 8 d. buvo gautas pranešimas, kad ši moteris su kūdikiu išėjo iš ligoninės taip ir nebaigusi gydymo kurso:

„Spalio 10 d. vyko atvejo vadybos posėdis, kuris įtikino ją sugrįžti į ligoninę pabaigti gydymo kursą. Tuo metu buvo įvertintos ir gyvenimo sąlygos moters namuose, buvo nustatyta, kad jos tinkamos vaikui augti ir jam vystytis.

REKLAMA

Moteris bendradarbiavo su mūsų specialistais, su šeima dirbo socialiniai darbuotojai. Mes kalbame tik apie vaiko mamą, apie jos sugyventinį jokios informacijos neturime.

Faktas, kad jai trūko socialinių įgūdžiu, buvo pastebėta girtaujanti nėštumo metu. Tad jai esant nėščiai buvo taikyta atvejo vadyba. Jau tada specialistai dirbo su moterimi, nes ji buvo pastebėta neblaivi nėštumo metu. Po gimdymo nebebuvo fiksuotas nė vienas girtumo atvejis.“

Šokiruojantis radinys

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai sekmadienį pranešė apie šokiruojantį radinį viename Minijos gatvėje esančių namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 8 d. apie 14 val. Klaipėdos pareigūnai Minijos gatvėje esančiuose namuose, lovoje, rado 2,5 mėnesio negyvą kūdikį, irimo stadijoje.

Iškart pranešta, kad pareigūnai pradėjo kūdikio mamos Alinos S., gim. 1989 m., ir jos sugyventinio Mykolo R., gim. 1987 m., paiešką.

Šio pirmadienio rytą patvirtinta, kad Telšių apskrities VPK Kelmės policijos pareigūnai sulaikė 1989 m. gimusią kūdikio motiną bei 1987 m. gimusį jos sugyventinį.

Pareigūnai atkreipė dėmesį, kad pirminės apžiūros metu smurto požymių nebuvo nustatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų