REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Lukiškių aikštėje atidaryta ledo čiuožykla (nuotr. Vilniaus miesto savivaldybės)

Antrus metus iš eilės sostinės savivaldybė kartu su „Sveikas miestas“ dovanoja ypatingą dovaną vilniečiams ir miesto svečiams – Lukiškių aikštėje atidaryta įspūdinga Kalėdinė ledo čiuožykla po atviru dangumi.

7

Antrus metus iš eilės sostinės savivaldybė kartu su „Sveikas miestas“ dovanoja ypatingą dovaną vilniečiams ir miesto svečiams – Lukiškių aikštėje atidaryta įspūdinga Kalėdinė ledo čiuožykla po atviru dangumi.

REKLAMA

Didžiulė (20×40 m) čiuožykla bus atvira iki pat kovo mėnesio ir kvies pramogauti miesto centre: čiuožti savomis ar išsinuomotomis pačiūžomis, žaisti ledo ritulį, mokytis čiuožimo technikos. Čiuožykla – festivalio „Kalėdos sostinėje“ programos dalis ir gražia tradicija tampanti pramoga

„Tikiu, kad ir šiemet kalėdinė ledo čiuožykla Lukiškių aikštėje taps tikru traukos centru. Kviečiu visą gruodį ir kovą aktyviai leisti laiką naujoje ledo čiuožykloje, pasivaišinti kalėdiniais gardumynais, o mažiesiems išmėginti kalėdinį traukinuką. Linkiu visiems magiškų  švenčių Vilniuje!“  – sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Į čiuožyklos atidarymą susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai stebėjo dailiojo čiuožimo talentų „Ledo magija“ pasirodymus bei parodomąsias vaikų ledo ritulio „Hockey Punks Academy“ varžybas. Kaip ir pernai, šiemet pirmieji 85 atskubėję į čiuožyklą  laimingieji naujutėlę  pramogų erdvę išbandė visiškai nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet čiuožyklos organizatoriai ypatingą dėmesį skirs senjorams – šie kiekvieną trečiadienį galės čiuožinėti nemokamai - senjorams nuomos punkte bus suteiktos ir  pačiūžos kiekvienam trečiadienio čiuožimo seansui. Penktadieniais „Hockey Punks Academy“ nemokamai kvies visus norinčius išmokti čiuožimo technikos, šeštadieniais lauks nemokamos dailiojo čiuožimo pamokos su „Ledo akademija“.

REKLAMA

O sekmadieniais mažiausieji galės taip pat nemokamai pasimokyti čiuožimo technikos arba ledo ritulio subtilybių su „Hockey Punks Academy“. Nemokami užsiėmimai čiuožykloje vyks nuo pat atidarymo dienos iki kovo 8 d. Čiuožti bus galima visada, kad ir kokios būtų oro sąlygos – speciali įranga visuomet palaikys ledą puikios būklės, net ir orui atšilus.

„Kiekviena Europos sostinė turi turėti savo čiuožyklą. Labai džiugu, kad Vilnius nėra išimtis. Čiuožykla pastatyta vienoje gražiausių Vilniaus aikščių, o įrengti ją buvo tikras iššūkis. Labai viliuosi, kad vilniečiai ir miesto svečiai smagiai čiuožinės po atviru dangumi“, – sako VŠĮ „Sveikas miestas“  vadovas Mantas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Nemokami užsiėmimai čiuožykloje vyks nuo pat atidarymo dienos iki kovo 8 d. Šių metų čiuožykloje bus galima čiuožti nepaisant oro sąlygų – speciali įranga visuomet palaiko ledą puikios būklės, esant net ir šiltesniam orui.

Čiuožykla darbo dienomis veiks: nuo 12 iki 21.30 val., o savaitgaliais – nuo 10 iki 22 val. Čiuožimo seanso su savomis pačiūžomis kaina – 2 eurai, su čiuožykloje nuomotomis – 3 eurai. Vaikai (nuo 5 metų su suaugusių priežiūra)/ moksleiviai/ studentai (pateikę pažymėjimus) čiuožia už 2 eurus.

Daugiau apie čiuožyklą: https://www.kaledossostineje.lt/lt/kaledine-ciuozykla/

Daugiau apie „Kalėdos sostinėje 2019“ renginius: https://www.kaledossostineje.lt/apie-renginius/

Renginio organizatoriai įspėja:  nuo 16 val. 45 min. iki 19 val. laikinai bus draudžiamas transporto eismas Gedimino prospekto dalyje nuo Vasario 16-osios iki J. Tumo-Vaižganto gatvės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų