REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos internautai ketvirtadienį skelbė internete lėktuvą vaizduojančius jaustukus ir piktus komentarus, kai žurnalistai ir televizijos žvaigždės neklausinėjo ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo apie didelį šurmulį sukėlusius pareiškimus, jog jo žmona naudojosi asmeniniu lėktuvu.

Per televiziją transliuota D. Medvedevo metinė klausimų ir atsakymų sesija truko dvi valandas. Joje dalyvavo grupė žurnalistų, vienas žinomas komikas ir jauna „Instagram“ žvaigždė.

Tačiau nė vienas iš jų neužsiminė apie skandalingą reportažą, kurį platformoje „YouTube“ peržiūrėjo milijonai žmonių. Jame kalbama apie premjero žmonos Svetlanos Medvedevos numanomą naudojimąsi 50 mln. JAV dolerių (45 mln. eurų) vertės lėktuvu daugybei privačių kelionių, įskaitant keliones į šventąsias vietas.

Toks pareiškimas nuskambėjo Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) trečiadienį paskelbtame pranešime. Atitinkamas reportažas „YouTube“ sulaukė daugiau nei 2 mln. peržiūrų.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime teigiama, kad S. Medvedeva pasinaudojo vienai Belizo ofšorinei įmonei priklausančiu lėktuvu per mažiausiai 11 asmeninių kelionių, įskaitant piligriminę kelionę į Jeruzalę, nors neturėjo teisės į asmeninį orlaivį.

REKLAMA

Prieš D. Medvedevo interviu buvo daug spėliojama, ar kuris nors žurnalistas pasinaudos proga paklausti apie tai vyriausybės vadovo tiesioginiame eteryje.

„Kreipiuosi į visus žurnalistus. Galbūt tarp jūsų yra sąžiningų žmonių, kurie užduos D. Medvedevui konkretų klausimą?“ – savo tinklaraštyje parašė A. Navalnas.

Tęsiantis laidai ir netylant „švelniems“ klausimams apie ekonomiką, ligonines ir smurtą artimoje aplinkoje, žiūrovai ėmė rašyti internete piktus komentarus.

„O kaip lėktuvas? Išnagrinėkime tai“, – televizijos NTV „YouTube“ kanale parašė vartotojas „Dmitriy Im“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai laida, per kurią jo juokdariai sėdi ir užduoda lengvus klausimus“, – pridūrė kitas vartotojas „Andrey ML“.

„Klausimai – apie nieką“, – piktinosi žiūrovas „Dimon Avas“.

Komentatorių „iXander81“ savo ruožtu teigė: „Jeigu jie paklaus apie lėktuvą, tai būs galas jų karjeroms.“

Kiti stebėjosi, kodėl nebuvo atstovaujama nė vienam iš opozicijai palankių kanalų.

Kai kurie tiesiog skelbė lėktuvo jaustukus ir saitažodį „Svetlanos Medvedevos lėktuvas“.

Netrukus po transliacijos Rusijos „Twitter“ vartotojai daugiausiai diskutavo apie lėktuvo skandalą.

„20 kanalų, ilgiau nei 2 valandos, nulis klausimų apie jo žmonos lėktuvą“, – pažymėjo nepriklausoma naujienų svetainė „Meduza“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Navalno 2017 metais parengtą reportažą, kuriame teigiama, kad D. Medvedevas kontroliuoja prabangaus nekilnojamojo turto imperiją, „YouTube“ buvo peržiūrėtas 32 mln. kartų.

Dar viename opozicijos lyderio komandos tyrime, paskelbtame pirmadienį, teigiama, kad valstybinio banko VTB prezidento Andrejaus Kostino meilužė televizijos laidų vedėja keliauja privačiu lėktuvu ir jachta bei turi prabangaus nekilnojamojo turto.

Šis moteris, Nailia Asker-zadė, nesureikšmino tokių spėlionių ir pašiepė A. Navalną savo „Instagram“ paskyroje: „Buvau užsakiusi natūralią reklamą iš vieno populiaraus tinklaraštininko, bet nemaniau, kad viskas taip toli nueis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų