REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eglė Kručinskienė apsisprendė kraustytis iš socialinio būsto, iš kurio ją su šeima vijo Kauno miesto valdžia. Nors anksčiau moteris teigė, kad valdininkams jėga nepavyks jos iškraustyti, E. Kručinskienė nuomonę pakeitė, kai buvo pasiūlytas šeimos poreikius atitinkantis būstas.

Eglė Kručinskienė apsisprendė kraustytis iš socialinio būsto, iš kurio ją su šeima vijo Kauno miesto valdžia. Nors anksčiau moteris teigė, kad valdininkams jėga nepavyks jos iškraustyti, E. Kručinskienė nuomonę pakeitė, kai buvo pasiūlytas šeimos poreikius atitinkantis būstas.

REKLAMA

„Vyko derybos su valdžia. Jie patenkino mūsų poreikį ir mes sutinkam kraustytis. Davė mums neblogą variantą, kuris atitinka mūsų šeimos poreikį“, – naujienų portalui tv3.lt sakė E. Kručinskienė.

Šeima valdininkų buvo prašiusi jiems skirti namą Panemunėje, šildomą malkomis, tačiau iškart gavo atsakymą, kad tokių variantų Kauno miesto savivaldybė negali pasiūlyti.

Kručinskų šeima kraustysis į butą triaukščiame gyvenamajame name, kuris šildomas dujomis ir pati šeima galės reguliuoti šildymą. Tai buvo viens pagrindinių E. Kručinskienės pageidavimų.

REKLAMA
REKLAMA

„[Namas] bus mūsų ateities planai“, – teigė moteris.

E. Kručinskienė džiaugėsi, kad šeimai buvo skirtas būstas tame pačiame Panemunės rajone, kuriame iki šiol ir gyveno.

REKLAMA

Prieš savaitę su portalu tv3.lt kalbėjusi E. Kručinskienė buvo kur kas ryžtingesnė.

„Mes nesikraustysime. Kad mums ir duotų kokį laiką, tai mes nesikraustysime. Nebent jėga mus iškels“, – kalbėjo moteris.

E. Kručinskienė teigė, kad jų šeima jau sulaukė eilės gauti socialinį būstą. Savivaldybė siūlo šeimai kitus būstus, tačiau kaunietė teigia, kad jos šeima nori likti dabartiniuose namuose.

„Namas atitinka mūsų šeimos poreikius, asmenų skaičių. Mes būtent tokio būsto ir prašėme: kad būtų Panemunėje, mediniame name ir kad būtų kūrenama malkomis. Mes nenorime daugiabutyje gyventi, nes mes įsiskolintume, neįstengtume susimokėti su mažomis pajamomis“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

E. Kručinskienės teigimu, jos vaikai bent kelis metus turi atsigauti nuo praėjusiais metais išgyventos dramos, tad namų pakeitimas jiems gali būti žalingas.

„Mes neturime, kur trauktis. Nebent jėga mus išvarys. Tai čia jų reikalas. Bet mes niekur neisim“, – tvirtino kaunietė.

Portalas tv3.lt primena, kad prieš kelias savaites apie tai, kad E. Kručinskienę norima iškraustyti iš socialinio būsto, pirmasis paskelbė Kristupas Krivickas.

„Dalinkimės! Kauno valdininkai meta Eglės Kručinskienės šeimą su vaikais iš socialinio buto į gatvę! Neregėtas Kauno savivaldybės valdininkų akibrokštas! Ką tik Eglė Kručinskienė pranešė, kad pas juos namuose apsilankė Kauno savivaldybės socrūpybos sk. atstovai ir pareikalavo apleisti jų šiuo metu gyvenamą socialinį butą! Šitiek iškankintą šeimą valdininkai terorizuoja ir iš jos tyčiojasi toliau“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė K. Krivickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo manymu, tai akivaizdus kerštas, persekiojimas ir susidorojimas su šeima, kuri nuo valdininkų savivalės ėmėsi aktyviai ginti savo pažeistas teises.

„Dabar kerštaujantys Kauno savivaldybės valdininkai ketina išmesti Eglę, jos vyrą ir du vaikučius į gatvę! Dalinkitės šia žinia, nes tik viešumas apsaugojo ir padėjo į Eglės šeimą grąžinti atimtus vaikus ir tik viešumas ir dabar gali apsaugoti Eglės šeimą nuo tolesnio valdininkų persekiojimo, susidorojimo ir patyčių!“ – rašė K. Krivickas.

E. Kručinskienė kartu su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“ dalyvaus 2020 m. Seimo rinkimuose.

Visuomenė apie E. Kručinskienę išgirdo praėjusių metų rudenį. Prieš moterį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

REKLAMA

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš E. Kručinskienės ir jos vyro paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas. Kilus skandalui, vaikai šeimai grąžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų