REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į anonimo pranešimą apie tai, kad Radviliškyje esančiuose namuose girtaujanti moteris neprižiūri savo vaikų sureagavę policijos pareigūnai išsiaiškino žymiai daugiau nei buvo galima nuspėti.

Į anonimo pranešimą apie tai, kad Radviliškyje esančiuose namuose girtaujanti moteris neprižiūri savo vaikų sureagavę policijos pareigūnai išsiaiškino žymiai daugiau nei buvo galima nuspėti.

REKLAMA

Namuose rasti net trys be priežiūros palikti mažamečiai vaikai. Vienas 2 metukų, kitas vienerių, o trečias – vos 1,5 mėnesio kūdikis. Iškart pastebėta, kad vyriausiojo vaiko veidas nusėtas mėlynėmis ir nubrozdinimais.

Netrukus buvo surasta ir vaikų mama (g. 1996 m.). Jai nustatytas lengvas (0,95 prom. alkoholio) girtumas. Visi trys vaikai atsidūrė medikų priežiūroje, o jų mama buvo uždaryta į areštinę.

Aiškinsis grėsmės lygį

Šiaulių apskrities Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Silva Šimkevičienė patvirtino, kad ši šeima specialistams yra žinoma:

REKLAMA
REKLAMA

„Šeimai jau kurį laiką yra teikiamos socialinės paslaugos dėl socialinių įgūdžių stokos. Socialines paslaugas teikia Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centras.“

REKLAMA

Taip pat buvo patvirtinta, kad specialistai vertins grėsmės lygį vaikams ir tik tada bus priimti sprendimai, ar jiems šeimoje saugu, ar mama gali garantuoti vaikui saugią aplinką.

„Artimiausiu metu bus vertinamas grėsmės lygis vaikams. Ir tik tada bus galima spręsti, kokių veiksmų imtis. Šiuo metu vaikai yra saugūs – jie yra medikų priežiūroje“, – patvirtino S. Šimkevičienė.

Apie kitų dviejų vaikų sveikatos būklę S. Šimkevičienė nieko pasakyti negalėjo. Tačiau patvirtinta, kad medikai nusprendė, jog šie turi likti ligoninėje stebėjimui.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminė informacija

Policijos departamentas pirmadienio rytą pranešė, kad lapkričio 10 d. apie 13 val. 50 min. Radviliškyje, J. Basanavičiaus g. esančiuose namuose, neblaivi (0,95 prom. alkoholio) moteris smurtavo prieš mažametį (g. 2017 m.).

Vaikas dėl veido sumušimo buvo paguldytas į ligoninę. Įtariamoji uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė tv3.lt patvirtino, kad moteris smurtavo prieš savo sūnų.

Netrukus paaiškėjo, kad apie smurtą Radviliškyje pranešė anonimas.

„Policijoje gautas anoniminis pranešimas, kad Radviliškyje, J. Basanavičiaus g., gyvenanti moteris girtauja, neprižiūri savo mažamečių vaikų.

Nuvykus nurodytu adresu rasti vieni vaikai, kurių amžius 2 metai, 1 metai ir 1,5 mėn. Ant 2 metų berniuko veido buvo matyti sužalojimai (mėlynės, nubrozdinimai)“, – teigė Šiaulių policijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų