REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši prieš dešimtmetį įvykusi avarija ne veltui buvo praminta Virbalio tragedija. Būtent šiame Vilkaviškio rajone esančiame miestelyje girtas tuomet vos 24-erių vairuotojas Rimas Muraškovas sukėlė tragišką avariją.

Ši prieš dešimtmetį įvykusi avarija ne veltui buvo praminta Virbalio tragedija. Būtent šiame Vilkaviškio rajone esančiame miestelyje girtas tuomet vos 24-erių vairuotojas Rimas Muraškovas sukėlė tragišką avariją.

REKLAMA

Po R. Muraškovo vairuojamo „Renaul Clio“ smūgio į visureigį „Jeep Grand Cherokee“ pastarasis tapo nevaldomu, tada automobilis atsidūrė priešpriešinėje eismo juostoje bei neišvengė mirtinos akistatos su vilkiku.

Per šią siaubingą avariją žuvo septyni visureigiu vykę žmonės – keturi suaugusieji ir trys mažametės mergaitės. Žuvusieji buvo iš dviejų šeimų, kurie vyko iš krikštynų.

Stebuklingai išgyveno tik visureigio vairuotojas. Vilkiką vairavęs asmuo atsipirko išgąsčiu, o R. Muraškovas ir taip pat girtas jo bendrakeleivis rimtesnių sužalojimų išvengė.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant sudėtingesnėms eismo sąlygoms, ši kraupi istorija yra tik dar vienas priminimas, kokią nelaimę gali sukelti girtumas ir saugaus greičio nesilaikymas keliuose.

REKLAMA

Prabėgo 10 metų – būtent tiek už 7 pražudytas gyvybes įkalinimo įstaigoje turėjo atsėdėti ir avarijos kaltininkas R. Muraškovas. Jis jau atsidūrė laisvėje, tačiau kaltės jausmas, tikėtina, jį slėgs visą likusį gyvenimą.

Avarijos aplinkybės

R. Muraškovas buvo nuteistas už tai, kad 2009 m. vasario 21 d., apie 23 val., kelio Marijampolė-Kybartai-Kaliningradas 37 km, Vilkaviškio r. sav., Virbalio mstl., neatsargiai vairuodamas lengvąjį automobilį pažeidė net kelias Kelių eismo taisykles.

Jis vairavo apsvaigęs nuo alkoholio (sunkus girtumas) bei tada, kai speciali teisė vairuoti automobilį jam buvo atimta. R. Muraškovas nesilaikė eismo dalyviui būtinų visų atsargumo priemonių, kad nebūtų sukeltas pavojus kitų eismo dalyvių saugumui.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nepasirinko saugaus važiavimo greičio (viršijo leistiną 50 km/val. greitį, važiuodamas 68-100 km/val. greičiu – aut. past.), todėl negalėjo laiku sustabdyti transporto priemonės, kai pastebėjo priekyje savęs atsiradusią kliūtį.

R. Muraškovo „Renault“ trenkėsi į priekyje lėčiau važiuojančio automobilio „Jeep Grand Cherokee“ galinės dalies dešinę pusę. Pastarasis nuo šio susidūrimo prarado judėjimo stabilumą ir išslydo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su vilkiku „Renault Magnum Privilege 430“.

Šio eismo įvykio metu vietoje žuvo septyni automobilio „Jeep Grand Cherokee“ keleiviai. Trys iš jų buvo – mažametės mergaitės. Joms buvo vos 3, 4 ir 12 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltino aukas

Itin ciniškai R. Muraškovas elgėsi teismo posėdžių metu. Jis teigė, kad 10 metų bausmė yra per griežta. Jis tvirtino, kad labai gailisi dėl padaryto neatsargaus nusikaltimo, tačiau pabrėžė, jog neturėjo galimybės atsiprašyti nukentėjusiųjų, o padarytos žalos negalėjo ir negalės atlyginti.

Savo parodymais jis nesiekė sušvelninti savo padėties bei išvengti atsakomybės. Anot R. Muraškovo, jo neigiamą charakteristiką ir padarytus administracinės teisės pažeidimus lėmė netinkamai susiklosčiusios gyvenimo aplinkybės.

Lyg to būtų maža, R. Muraškovas Lietuvos Aukščiausiajame Teisme teigė, kad nemaža dalis kaltės turėtų tekti „Jeep Grand Cherokee“ automobiliu vykusiems žmonėms.

REKLAMA

Esą teismai neatsižvelgė į tai, kad automobiliu „Jeep Grand Cherokee“ buvo vežama daugiau nei leistina keleivių, taip pat nebuvo įrengtos specialios sėdynės vaikams vežti, jie buvo neprisegti saugos diržais, o visureigio vairuotojas, stabdydamas automobilį, buvo išslydęs į priešingos krypties eismo juostą.

Tokie R. Muraškovo argumentai, kuriais jis siekė sušvelninti jam paskirtą bausmę, buvo atmesti kaip nepagrįsti.

Atsižvelgta ir į tai, kad nuteistojo asmenybė buvo charakterizuojama neigiamai. Jo teistumas už tyčinius nusikaltimus nebuvo išnykęs, jis trylika kartų buvo baustas už administracinės teisės pažeidimus, kurie buvo tapę neatsiejama R. Muraškovo gyvenimo dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų