REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje ir Miklusėnuose trečiadienio rytą oro tarša neviršija normų, teigia aplinkos viceministrė Justina Grigaravičienė.

Alytuje ir Miklusėnuose trečiadienio rytą oro tarša neviršija normų, teigia aplinkos viceministrė Justina Grigaravičienė.

REKLAMA

„Turiu septintos valandos duomenis, tai nebuvo tarša fiksuojama nei mieste, nei rajone“, – žurnalistams po Aplinkos komiteto posėdžio Seime sakė viceministrė.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, antradienio vakarą ir trečiadienio rytą Miklusėnuose kietųjų dalelių KD 10 koncentracija svyravo nuo 22 iki 91 mikrogramo kubiniame metre, kietųjų dalelių KD2,5 koncentracija – nuo 20 iki 65 mikrogramų kubiniame metre.

KD10 ribinė vertė yra 50 mikrogramų kubiniame metre, KD2,5 – 20 mikrogramų kubiniame metre.

Skelbiama, kad nors buvo fiksuojama momentinė tarša, paros vidurkis ribinės vertės neviršijo, taip pat jos neviršijo ir kitų matuotų teršalų koncentracijos.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, momentinė tarša buvo fiksuojama ir Alytuje įrengtose oro kokybės matavimo stotyse, tačiau paros vidurkis ribinės vertės neviršijo.

REKLAMA

„Kitose tyrimų vietose kietųjų dalelių koncentracijos svyravimai buvo panašūs kaip ir Miklusėnų gyvenvietėje, KD10 koncentracijos 24 valandų slenkantis vidurkis neviršijo paros ribinės vertės. Kitų matuojamų teršalų ryškesnių padidėjimų neužfiksuota“, – teigiama agentūros puslapyje.

Kaip BNS sakė Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vedėja Zita Šilienė, įvertinus turimą oro taršos informaciją, žmonėms panikuoti nereikėtų.

„Žmonėms pagal tą informaciją jau nebereiktų panikuoti. Šiuo metu bent jau tose vietose, kuriose matuojama oro tarša, koncentracija yra vidutinio lygio. Aukštas būtų tada, jeigu viršytų paros vidutinę vertę“, – sakė specialistė.

REKLAMA
REKLAMA

„Arčiau židinio koncentracija gali būti didesnė, bet toliau nuo židinio didesnės koncentracijos neturėtų būti“, – pridūrė ji.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį.

Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta. Vėjo nešami teršalų debesys yra pavojingi žmonių sveikatai ir gamtai.

Ekstremali situacija paskelbta Alytaus mieste ir Alytaus rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų