REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir jos sūnus tarybos narys Dainius Matijošaitis, miesto taryboje balsuodami dėl specialiųjų planų keitimo, supainiojo viešus ir privačius interesus, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

 

„Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad meras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, nesilaikė reikalavimų vengti interesų konflikto ir jam kilus nusišalinti“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Komisija pripažino, kad šių principų nesilaikė ir D. Matijošaitis.

Tyrimą VTEK atliko žiniasklaidai paskelbus, jog Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinio bei Kauno miesto Vičiūnų vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų nustatymo specialiųjų planų korektūrai pritaręs V. Matijošaitis gali turėti asmeninių interesų dėl jo ar šeimos turimo nekilnojamojo turto šiose teritorijose.

LRT Tyrimų skyriaus teigimu, draustinio buferinėje zonoje bendrovė „Vici Investments“, kurios vienintelis akcininkas – V. Matijošaitis, įsigijo žemės ir prieš pat tarybos sprendimą užregistravo mažiausiai 15 sklypų. Bendrovės direktorius yra V. Matijošaičio sūnus, D. Matijošaičio brolis Šarūnas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Politikai dalyvavo pristatant minėtąjį savivaldybės tarybos sprendimo projektą, jį aptariant ir balsavo už jo priėmimą. Komisija neturi duomenų, kad nuo aptariamo klausimo svarstymo bei sprendimo priėmimo procedūrų V.Matijošaitis ir D. Matijošaitis būtų nusišalinę“, – nurodo VTEK.

REKLAMA

Pasak LRT, tame pačiame posėdyje taryba nusprendė mažinti ir Kauno Vičiūnų vandenvietę, o kaip tik šioje teritorijoje, LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, V. Matijošaičio sūnus Šarūnas Matijošaitis turi nekilnojamojo turto.

E. Ivanauskaitė sako, kad antrojoje tyrimo dalyje, susijusioje su Vičiūnų vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų koregavimu, komisija tyrimą nutraukė, kadangi „neturi pakankamo faktinio pagrindo teigti, kad tie sprendimai gali kažkaip akivaizdžiai ir tiesiogiai turėti įtakos Matijošaičio turtiniams interesams“.

Pasak VTEK atstovės, Kauno tarybos sprendimai buvo susiję su tos vandenvietės pirmąja zona, o nekilnojamasis turtas, kurį valdo V. Matijošaitis, yra vandenvietės 2-ojoje ir 3-iojoje sanitarinėje apsaugos zonoje.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK taip pat konstatavo, kad D. Matijošaitis laiku ir tinkamai nedeklaravo privačių interesų, t.y. nepateikė duomenų apie nekilnojamojo turto sandorius, viršijančius 3 tūkst. eurų, kaip tai įpareigoja įstatymai. Taip pat jis savo privačių interesų deklaracijoje nepateikė duomenų apie einamas pareigas šių įmonių valdymo organuose: „Kauno saulėtekis“, „Groward Group“, „GG Holding“, Lietuvos automobilių sporto federacijoje ir Irenos Matijošaitienės fonde.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų