REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Konfliktas Vilniaus centre (nuotr. facebook.com)

Prabėgo aštuoni mėnesiai po to, kai praėjusių metų lapkričio 16-ąją Vilniuje įvykdytas kraupus smurto išpuolis. Tuomet smurtu buvo apkaltintas perspektyvus dziudo imtynininkas Ignas Mečajus, o jo auka tapo 21-erių mergina ir ją užstoti bandęs 25-erių vaikinas.

16

Prabėgo aštuoni mėnesiai po to, kai praėjusių metų lapkričio 16-ąją Vilniuje įvykdytas kraupus smurto išpuolis. Tuomet smurtu buvo apkaltintas perspektyvus dziudo imtynininkas Ignas Mečajus, o jo auka tapo 21-erių mergina ir ją užstoti bandęs 25-erių vaikinas.

REKLAMA

Tiesa, netrukus paaiškėjo, kad prieš tai galimai smurtą patyrė ir pats imtynininkas. Apie šį įvykį visuomenė išgirdo ne iš karto. Pati nukentėjusioji apie smurtą nutarė pranešti per Kalėdas, paviešindama savąją versiją socialiniame tinkle „Facebook“. Būtent tada ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Prokuratūros teigimu, toks sprendimas priimtas įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis bei gavus įtariamųjų ir nukentėjusiųjų prašymą tyrimą nutraukti abiem pusėms susitaikius.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, kad vienas iš įtariamųjų nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Kitas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas pagal laidavimą, įvertinus, kad nusikalstamą veiką jis padarė pirmą kartą, nuoširdžiai dėl to gailėjosi ir pripažino savo kaltę.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto apylinkės teismas patvirtino nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą teisėtumą ir pagrįstumą, tačiau šis nutarimas gali būti skundžiamas nustatyta tvarka.

REKLAMA

Užfiksuota vaizdo įraše

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad dar 2018-ųjų lapkričio 16-sios naktį Vilniaus centre vaizdo kameros užfiksavo, kaip imtynininkas Ignas Mečajus smogia merginai ir ši krenta ant šaligatvio. Vaizdo įrašą po mėnesio paviešino pati nukentėjusioji.

Nors policijai pavyko greitai nustatyti konflikte dalyvavusius asmenis, bet tyrimas užtruko. Tik po kurio laiko buvo oficialiai pareikšti įtarimai I. Mečajui ir dar vienam neįvardijamam konflikto dalyviui.

I. Mečajaus advokatas Dainius Dargevičius portalui tv3.lt tuomet patvirtino, kad jo klientui buvo pareikšti įtarimai dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo:

REKLAMA
REKLAMA

„Šį faktą patvirtinti galiu, bet plačiau ikiteisminio tyrimo detalių nekomentuosiu. Buvo pateikti jau anksčiau viešoje erdvėje įvardyti įtarimai. Per įvykusią apklausą naujų aplinkybių nesužinojome.“

Prisipažįsta smurtavęs

I. Mečajaus advokatas patvirtino, kad pirmos ir kol kas vienintelės apklausos teko palaukti keletą mėnesių: „Kol kas buvome apklausti tik kartą. Neatrodo, kad išaiškinti nusikaltimą turėtų būti sunku ar labai klampu, kai yra pakankamai iškalbingi vaizdo įrašai.“

Anot D. Dargevičiaus, jo kliento pozicija yra tokia, kad visos faktinės aplinkybės yra pripažįstamos.

„Jis nuoširdžiai gailisi dėl tų aplinkybių. Dabar klausimas, kaip šios aplinkybės bus įvertintos teisine prasme. Svarbus klausimas, ar jis galėjo suvokti savo veiksmus“, – pabrėžė D. Dargevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvardijo sužalojimus

Naujienų portalas tv3.lt jau rašė, kad per šį incidentą nukentėjo ne tik vaizdo įrašą paskelbusi mergina, bet ir jos draugas. Būtent jis ir kreipėsi į pareigūnus dėl patirtų sužalojimų. Šią informaciją patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovas Paulius Radvilavičius.

„Gavome pranešimą, kad lapkričio 16-ąją, apie 4.40 val. nakties, adresu Vilniaus g. 29, prie „La Birra“ baro įvyko konfliktas. Pareigūnams pranešta, kad nepažįstamas jaunuolis sumušė 1993-siais gimusį jaunuolį. Nukentėjusiajam agresyviai nusiteikęs asmuo trenkė į nosį. Vėliau konstatuotas nosies lūžis. Nukentėjusysis pranešė, kad tas pats asmuo vieną kartą trenkė jo 1997-siais gimusiai draugei“, – pasakojo P. Radvilavičius.

REKLAMA

Anot policijos atstovo, minėtam J. B. konstatavus nosies kaulo lūžį, jis buvo išleistas gydytis ambulatoriškai: „O jo draugei, kuri pati nesikreipė į policiją, nustatyta akies voko žaizda. Dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir galimo viešosios tvarkos pažeidimo.“

Federacija išsižadėjo sportininko

Į per Kalėdas išplitusį vaizdo įrašą sureagavo ir Lietuvos dziudo federacija, kurių atstovai savo socialinio tinklo paskyroje išplatino tokį laišką (pasirašytą LDF prezidento Vigmanto Sinkevičiaus vardu):

„Dėl netoleruotino Igno Mečajaus elgesio. Gruodžio 25 dieną socialinėje medijoje pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį Igno Mečajaus neadekvatų išpuolį.

Teisėsauga neinformavo federacijos apie tokį incidentą, jei būtume gavę informaciją anksčiau, tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šią situaciją ir savo kompetencijos ribose skyrę nuobaudą sportininkui. Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis bebūtų nukreiptas. Lietuvos dziudo federacija atsiriboja nuo Igno Mečajaus smurto veiksmų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų