Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žuvis – tradicinis Kūčių patiekalas. Pasigaminkite silkės su džiovintais grybais.

Žuvis – tradicinis Kūčių patiekalas. Pasigaminkite silkės su džiovintais grybais.

REKLAMA

Sudėtinės dalys:

2 neskrostos silkės

100 g džiovintų baravykų

1 stiklinė majonezo

1 šaukštas obuolių sulčių

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Kelios šakelės petražolių

Gaminimas:

Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3–24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).

REKLAMA

Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į lėkštes, pabarstoma pipirais.

Ant silkės nestoru sluoksniu uždedami virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Jei mėgstate, prieš uždedant grybus papildomai gali būti uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų