• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio rytą TV3 kulinarinė laida „La Maistas“ patiks tiems, kas mėgsta skaniai pavalgyti, bet nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje. Laidos šefai pademonstruos ne vieną itin gardų ir greit paruošiamą patiekalą nuo šonkauliukų iki deserto.  

10

Sekmadienio rytą TV3 kulinarinė laida „La Maistas“ patiks tiems, kas mėgsta skaniai pavalgyti, bet nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje. Laidos šefai pademonstruos ne vieną itin gardų ir greit paruošiamą patiekalą nuo šonkauliukų iki deserto.  

REKLAMA

Šį kartą prie nuolatinių laidos kulinarų grilio karaliaus Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo Tomo Rimydžio prisijungs Jonas Jonušas.

Kadaise su populiaria Lietuvoje grupe „Bavarija“ koncertavęs vyras dabar vietoj mikrofono valdo virtuvės įrankius. Jis itin domisi Azijos virtuve, o inspiracijos patiekalams semiasi iš kelionių po pasaulį. Laidos žiūrovams jis pasiūlys nuostabų „Wok“ makaronų patiekalą su vištiena, brokoliais ir makaronais, o desertui paruoš braziliškus saldumynus „Brigadeira“.

„Mano patiekalų idėjos ateina iš kelionių, gaminu ne pagal konkrečius receptus, bet improvizuoju, štai šių gaminamų makaronų idėja iš Peru“, kalbėjo laidos svečias Jonas Jonušas.

REKLAMA
REKLAMA

„Man lietuviškas maistas yra labai prėskas, trūksta skonio. Tai tik bulvė ir kažkas. Jei nėr spirgučių, tai praktiškai nevalgoma“, juokavo Jonas.

REKLAMA

Nuolatinis laidos šefas Tomas Rimydis gamins šonkaulius su rytietiškais motyvais. Juos iš pradžių apdegins karamelizatoriumi ir tada troškins greitpuodyje. Desertui paruoš šakočio saldėsį panašų į tradicinį tinginį, bet gaminamą iš šakočio trupinių, vyšnių uogienės ir kitų ingredientų.

Vylius vakarienei irgi pasiūlys mėsos patiekalą steiką su „Čimičiuri“ padažu. Kaip sako Vylius, „Čimičiuri“ padažas kilęs iš Argentinos, bet jį puikiai galima pasigaminti iš lietuviškų prieskoninių žolelių. Desertui jis pasiūlys degintus ant grilio vaisius su pelėsiniu sūriu. Be to, dar pademonstruos, kaip skaniai pasigaminti vakar virtus ir nesuvalgytus makaronus.

REKLAMA
REKLAMA

„Renkantis mėsą patarčiau imti tokią, kad būtų riebaliuko, nes jis tirpdamas suteikia sulčių mėsai ir ji būna minkštesnė. Be to, tamsi mėsa būna kietesnė, taigi geriau rinkti šviesesnę. Taip pat, nereikėtų mėsos pjaustyti išilgai skaidulų, nes tuomet bus sunku kramtyti“, – patarimų negailėjo Vylius.

Kaip pasigaminti visus šiuos skanumynus, žiūrėkite laidoje „La maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3!

„La Maistas“ – skanu – čia!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų