REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

REKLAMA

Skanios, minkštos ir cinamonu kvepiančios bandelės tikrai nepaliks abejingų!

Reikės: 1 puodelio augalinio pieno (naudotas puodelis – 350ml); 1 pakelio sausų mielių; 1 v.š. cukraus; 2,5 puodelio kvietinių miltų; 1/4 puodelio rudojo cukraus; 5 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus.

Cinamoniniam pertepimui: 1/8 puodelio rudojo cukraus; 1,5 v.š. cinamono; 2 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus.

Kaip gaminti:

Pašildykite augalinį pieną, kad kiek sušiltų, tačiau – svarbu – neperkaitinkite. Turėtų būti drungnas. Suberkite cukrų (1 šaukštą) ir sausas mieles. Viską sumaišykite ir palikite 15min pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame inde sumaišykite sausus produktus – miltus, cukrų, supilkite kokosų aliejų. Sumaišytus produktus supilkite į pieno – mielių mišinį. Tešlą gerai išminkykite (rankomis ar virtuviniu kombainu).

REKLAMA

Jei tešla labai lips prie rankų/ kombaino įrankio, vis įberkite po truputį miltų, kol tešla išsiminkys. Tešla turi truputį lipti prie rankų (kad iškepusios bandelės būtų minkštesnės), tad nepadauginkite miltų. 

Suformuokite tešlos rutulį ir, uždengus rankšluosčiu, palikite tešlą pastovėti valandai tamsioje, šiltoje vietoje (tik ne orkaitėje), kad iškiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Iškilusią tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną atskirai iškočiokite maždaug 30x30cm dydžio lakštais.

Plonu sluoksniu ant iškočiotos tešlos užtepkite po šaukštą kokosų aliejaus, ant viršaus užberkite cinamono – cukraus mišinio. Tešlą susukite į ritinį ir supjaustykite maždaug 3 cm pločio gabalėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Bandeles kepkite 20–25min, kol įgaus auksinį atspalvį.  Atvėsusias bandeles galima sandariai sudėti į maišelį, kad išliktų tokios pačios minkštos ir vėliau. Skanaus! 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @žaliabetnežolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų