Turbo greitas šaltibarščių receptas: taip gaminti išmokė mama

„Šaltibarščius gaminti išmokau iš mamos, jos receptu ir pasidalinsiu. Jis nuo tradicinio šaltibarščių recepto skiriasi tuo, jog į dubenį šalia svogūnų laiškų keliauja ir paprastas itin smulkiai supjaustytas svogūnas. Be jo man šaltibarščiams kažko trūksta“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.

Reikės: 600 ml riebaus kefyro; 250–300 g švelniai marinuotų burokėlių (geriausia naminių); 150 g agurkų (apie 2 vidutinio dydžio agurkų); 40 g svogūnų laiškų (apie 12 svogūnų laiškų); 1/2 nedidelio svogūno; 15 g krapų (apie 2 kupinų valgomųjų šaukštų susmulkintų krapų); 1–3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato; 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ar kitokio acto, jei trūksta rūgštumo; 4–5 valgomųjų šaukštų virinto atvėsinto vandens; 2 kietai virtų kiaušinių; druskos, pipirų.

Šaltibarščių receptas

Į kefyrą sudėkite burokėlius, smulkiais šiaudeliais pjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotus krapus ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite. Įpilkite vandens, burokėlių marinato ir, jei trūksta rūgštumo, balzaminio acto. Išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Patiekdami apibarstykite tarkuotu arba supjaustytu kiaušiniu.


Rašyti komentarą...
n
nu
2021-05-11 17:29:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
kur tas greitis ,kad su kitais irgi tas pats?
Atsakyti
0

G
Genute
2021-05-11 11:56:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kokio čia siloso prikresta į tuas vadinamus mamos saltibarscius?
Atsakyti
-2

J
Juna
2021-05-11 12:17:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kažkokia nesąmonė
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (8)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų