Taip pat išgirsite istoriją, kokius įgūdžius Italijoje turėdavo demonstruoti būsimos marčios. O už ką Gian Luca gaudavo su kočėlu nuo močiutės?
Tuo tarpu profesionalus konditeris Ali ypatingai pradžiugins Gian Luca pagamindamas jo mėgstamiausio pistacijų skonio desertą, praturtintą maskarpone sūriu ir dekoruotą šviežiomis avietėmis.
Dar daugiau naudingų patarimų, linksmų istorijų bei naujienų – šį šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Naminė pasta su mėsos ir baravykų padažu
Tešlai reikės: 400 g miltų; 5 kiaušinių.
Padažui reikės: 1 svogūno; 2 česnako skiltelių; 1 saldžiosios paprikos; 700 g jautienos faršo; 250 ml raudono vyno; Šlakelio aliejaus; 0,5 vištienos sultinio kubelio;100 g džiovintų grybų (galima naudoti šviežius); Druskos.
Patiekalo užbaigimui: Pipirų; Parmezano sūrio.
Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.
Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įviniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūną ir sudėti į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įspausti česnaką. Kol troškinasi, kubeliais supjaustyti papriką ir taip pat sudėti į keptuvę. Kai daržovės pradeda šviesėti, sudėti jautienos faršą. Šiek tiek apkepinus, po truputį supilti vyną, suberti sutrupintą vištienos sultinį ir sudėti džiovintus baravykus. Troškinti apie 30 min.
Tuo tarpu kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.
Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.
Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą, užberti pipirų parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.
Skanaus!
Pistacijų desertas su avietėmis
Bretoniškai tešlai reikės: 375 g sviesto; 350 g cukraus; 10 g druskos; 7 kiaušinių trynių; 400 g miltų; 100 g pistacijų riešutų; 17 g kepimo miltelių.
Plikytam kremui reikės: 500 ml pieno; 10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis; 125 g cukraus; 100 g pistacijų riešutų; 50 g kukurūzų krakmolo; 1 kiaušinio; 3 kiaušinių trynių; 125 g sviesto; 500 mascarpone kremo.
Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi iki purios baltos masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti, Į smulkintuvą suberti pistacijas, miltus, kepimo miltelius, druską ir labai gerai susmulkinti.
Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti, kol masė susijungs. Gautą tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir vanilinį cukrų. Į smulkintuvą suberti pistacijų riešutus, cukrų, krakmolą ir gerai susmulkinti. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su pistacijų ir cukraus mišiniu iki purios masės.
Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps.
Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
Tuo tarpu reikia pasiruošti bretoniškos tešlos sausainius. Tešlą iškočioti iki 5-8 mm storio. Išspausti 8 cm skersmens sausainius. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje iki 10 min. Sausainius atvėsinti.
Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti mascarpone kremą ir mases sujungti, kad gautume vientisą kremą. Jį sudėti į konditerinį maišelį.
Desertą pradėti dekoruoti nuo aviečių. Jas išdėlioti apskritimu sausainio kraštuose. Vidurį užpildyti kremu. Dekoruoti smulkintomis pistacijomis ir cukraus pudra.
Skanaus!