Iš normos užsipila 4 – 0,7 l stiklainiai.
- Cukinijos jaunos.
Marinatui:
- 1,5 l vandens;
- 2,5 v. š. druskos;
- 100 ml cukraus;
- 250 ml acto;
- 1 v. š. ciberžolės;
- Krapų žiedai;
- 2 lauro lapai;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 – 4 juodieji ir kvapieji pipirai žirneliais.
Stiklainius išplauname, gerai iškaitiname. Išverdame marinatą.
Cukinijas gražiai nuplauname ir supjaustome stambesniais griežinėliais.
Cukinijų griežinėlius dedame į puodą su marinatu ir pakaitiname keletą min.
Išgriebiame ir sudedame į stiklainius.
Marinatą dar kartą užverdame.
Pilame į stiklainius. Gerai užsukame. Statote dangteliais žemyn ir užklojame storu rankšluosčiu.
Leidžiame pilnai atvėsti.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!