Rašyti komentarą...
        
 
    Nuoroda nukopijuota
    × Pranešti klaidą                 
 
                                    Aš vietoje jogurto
įpilu pieno, labai tinka.
  įpilu pieno, labai tinka.
                                    Kam tos rožės, jai bulvės tuai zydes
                    
    
   @Zita
                 Kaip supratau,mudu skirti vienas kitam.Tik aš iki bulvių žydėjimo dar nustebinčiau kokia dilgėle,usnimi ar šunažole.
                    
    
  
                                    o kam tas jogurtas? tik tiek , kad jame mažiau išrūgų, o daugiau pieno rūgšties? Ir tas ir anas vienodai raugiami su raugu, kuriame vyrauja lacto bakterijos, namie raugiu pati, i6 vakaro šiek tiek sušildau pieną, įpilu kefyro, ar jogurto porą šaukštų į litrą, padedu į spintelę, ryte gaminu, ką noriu, puikiai surūgsta, pasilieku tik porą šaukštų vakariniam raugimui...
                    
    
   @elena
                Pienas turbūt turi būt naminis? Nes parduotuviniame yra konservantų. O šiaip gera idėja, ačiū.
                    
    
  
                                    Naminiai konservuoti burokėliai su visu skysčiu, 6% šaltibarščių kefyro, virinto atvėsinto vandens, viskas  lygiomis dalimis. Toliau -  švieži agurkai, krapai, druska pagal skonį ir kietai virti kiaušiniai perpjauti į 4 dalis. Pabandykit, tikrai geras receptas. 
                    
    
   @Aš gaminu taip
                o kam tas vanduo ar pienas? nes vien pamačius skystus šaltibarščius vaizdelis nekoks, skiesti ir yra skiesti. O  skaniausi tiršti šaltibarščiai. 1 litras paprasto kefyro, 1 litras šaltibarščių kefyro, o toliau kaip ir pas visus - burokėliai marinuoti obuolių sultyse, švieži agurkai, krapai, druska pagal skonį ir virti kiaušiniai. Jei pasitaiko rugštokas kefyras, truputėlis cukraus labai pagerina skonį. Gaunasi tobuli.
                    
    
   @Renata
                 Dėkite virtų burokėlių, o ne marinuotų ir nereikės cukraus dėti. Ir pirmą kartą girdžiu, kad į šaltibarščius kas dėtų cukraus. 
                    
    
   @Aš
                Cukrus labai subalansuoja skonį. Neseniai tą pabandžiau, labai gerai... 
                    
    
   @Renata
                 Kad būtų tobuli, reikėtų, iš pradžių, krapus sumaišyti su druska ir leisti išsiskyrti skysčiams. Šlakelis pieno skonio nepagadina. Aš dar įdedu grietinės ir svogūnų laiškų.  Labai skanu. 
                    
    
   @Renata
                O kam cukrus? Burokėliai ir taip saldūs.
                    
    
   
  
  
  
  
  
 
Taip gaminti šaltibarščius išmokė kolegė: išdavė slaptą ingredientą