Rašyti komentarą...
Kokia nesąmonė. Nuauni rūgštį natūralią, o paskui dedi pomidorų padažą. Gal geriau morkų dėl rūgšties nuėmimo ir pasldinimo.
Niekinis receptas.gausis marmalas .
Niekinis receptas.gausis marmalas .
Nesuprantu, kas cia per rašinėjimas? Aš esu Vaidilė, tai kodėl dar rašinėja man atsakymus kita Vaidilė? Ar nebeturi įdomesnių užsiėmimų. Aš parašiau ką žinau apie savo šviesios atminties prosenelį. O Jūs jo geriau nelieskite.
Bet dalge turbūt nusmesdavo nua pečių, valgydamas kopustiene?
@Vaidilei Argi dar ir to nežinojote? Dalgis, 0 ne dalgė.
@Vsidile Tai tavo kaime ir esdavo prarugusios kopūstus, pas mus kaime valgydavo sklandi ir rūkyta kumpį, uzsigerdavo gira
Taip valgydavo mano prosenelis, grįžęs iš pievos su dalgiu ant peties.
@Vaidile Tokiu metu per šienapjutes, raugintų kopūstų, nežinau ar kas valgydavo, paprasčiausia, šis patiekalas daugumoje tinka atvėsus orams, rudenį, kada būdavo raugiami kopūstai ir skerdziami gyvuliai, per šienapjute geriausia atgaiva būdavo, šaltibarščiai ir rūkytas kumpis, skilandis ar lašiniai, šienapjute tai daug energijos reikalaujantis darbas,taip, kad kažką nepastebėjai ką senolis valgydavo
@Vaidilei Atsakymas Gerai prisimenu ne tik ką valgydavo mano prosenelis, bet ir šienapjutę, rygiapjute, bulviakasį. Ne tik mano prosenelis po šienapjutės valgydavo raugintus kopūstus, bet ir kiti kaimo sąmonės, jeigu būdavo likę statinėse ir kopūstų niekas nė plaudavo, nebent tuomet, kai jie būdavo perūgę. Aš nėra rašau to ko nežinau. Manau, kad esu ne tos kartos kaip Gerb šio valgio rašanti autore
Kiek sumokėjo už tu vad, "dešrelių" reklama tau? kam raugintus kopūstus dar plaut? Čia gaunasi kai rožė per dujokauke uastyt, skaniausia, idėjai, kad ir parūkytos šoninukes, ar seip mesytes, bus ir geras skonis ir rauginto kopūsto kvapas, dar pagal skonį gali cukriuko koki šaukštą ibet, gausis saldžiarūgštis troškinys, o ne su plastmasine desrelem


Į viršų