Kankina skrandžio skausmas? Pasikliaukite natūraliąja medicina, kuri padės įveikti net itin stiprius skrandžio skausmus.
Visų pirma reikia išsiaiškinti skrandžio skausmo priežastis. Gal ką nors darote ne taip?
Atsikratykite įpročio valgyti atsistoję.
Stenkitės, kad į burną dedamas maistas būtų ne per karštas ir ne per šaltas.
Venkite mikrobangų krosnelėje šildyto valgio.
Neskubėdami sukramtykite kiekvieną kąsnį, nes tik gerai sukramtytas maistas nesukels problemų skrandžiui.
Skrandžio skausmą sumažins:
Daržovių sultys. Dešimt rytų iš eilės gerkite bulvių sultis, po to padarykite dešimties dienų pertrauką ir vėl kartokite kursą.
Alavijų sultys. Šios sultys puikiai tinka visiems, kurie skundžiasi žarnyno ligomis. Kasdien, prieš valgį, tris kartus per dieną, išgerkite du–tris šaukštelius šių sulčių.
Žolelių mišinys. Jums reikės dviejų šaukštelių smulkintų raudonėlių ir ramunėlių žiedų. Užpilkite šį mišinį verdančiu vandeniu, luktelkite dešimt minučių ir gerkite ryte, o po to vakare.
Ilgiausiai virškinami vaisiai ir daržovės
Kad sveikai maitintumėtės, reikia žinoti ne tik maisto kalorijų kiekį, bet ir laiką, kurio reikia suvirškinti vieną ar kitą produktą, kad be reikalo neužkrautumėte skrandžio, pavyzdžiui, užkandant pertraukėlės metu tarp pietų ir vakarienės. Greitai ir lengvai virškinami produktai žmogui suteikia daug energijos, o ilgai virškinami – ilgą sotumo jausmą. Visi į straipsnyje pateiktą sąrašą neįtraukti produktai – virškinami dar ilgiau.
1 valandą 15 minučių
Petražolės.
1 valandą 30 minučių
Citrinos, jūrų kopūstai.
1 valandą 45 minutes
Avokadai, vynuogės, mangai, alyvuogės, avietės.
2 valandas
Mėlynės, vyšnios arba trešnės, greipfrutai, apelsinai, razinos, kokosų pienas, artišokai, česnakai, bulvės, pomidorai, rudieji ryžiai.
2 valandas 15 minučių
Šviežios figos, kriaušės, ananasai, braškės, šparagai, morkos, kopūstai, žaliosios salotos.
2 valandas 30 minučių
Džiovintos figos, agrastai, švieži persikai, migdolai, žali svogūnų laiškai, grybai, pupelės, balti ryžiai ir ryžiai Basmati.
2 valandas 45 minutes
Švieži obuoliai, abrikosai, serbentai, džiovinti vaisiai (abrikosai, ananasai ir kt.), juodosios slyvos, arbūzai, kaštonai, švieži kokosai, kedrinės pinijos, burokėliai, aguročiai.
3 valandas
Žaliosios citrinos, džiovintos slyvos, graikiniai ir lazdynų riešutai, brokoliai, saldūs kukurūzai, cikorijos, špinatai, kalafiorai, baltosios pupelės, lęšiai, sojos, kviečių daigai.
3 valandas 15 minučių
Spanguolės, melionai (ilgi, „torpedos“ formos arba apvalūs, kaip riešutai), alyvuogių aliejus, granatai, anakardžių riešutai, sausi kokosai, salierai, agurkai, svogūnai, saldūs žalieji pipirai, moliūgai, ridikai, saldžiosios bulvės, ropės, runkeliai, švieži žirniai, žemės riešutai, sorų kruopos.
3 valandas 30 minučių
Sėmenų aliejus, baklažanai, garstyčios, sausi žirniai, sojų aliejus, rugiai.
3 valandas 45 minutes
Svarainiai, persimonai, spalvoti kopūstai (raudonais galiukais), avižos, miežiai.
4 valandas
Briuseliniai kopūstai, krienai.
Parengė Jurga Motiejūtė