REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mikrobangų krosnelė neabejotinai yra geriausias draugas, nes galite pašildyti maistą be jokio vargo, tačiau nustebtumėte sužinoję, kad kai kurie maisto produktai praranda savo maistinę vertę, kai yra šildomi, o ypač mikrobangų krosnelėje.

Mikrobangų krosnelė neabejotinai yra geriausias draugas, nes galite pašildyti maistą be jokio vargo, tačiau nustebtumėte sužinoję, kad kai kurie maisto produktai praranda savo maistinę vertę, kai yra šildomi, o ypač mikrobangų krosnelėje.

REKLAMA

Dauguma mūsų turi įprotį laikyti nesuvalgytą maistą šaldytuve ir vėliau jį pasišildyti. Tačiau ar žinote, kad kai kurie maisto produktai iš tikrųjų tampa toksiški? Štai keletas maisto produktų, kurių niekada neturėtumėte šildyti mikrobangų krosnelėje, rašoma thetimesofindia.com.

Bulvės

Pakaitintos bulvės praranda savo maistinę vertę. Jos net gali gali tapti toksiškos ir sukelti pykinimą, ligas ir net apsinuodijimą maistu.

Ryžiai

Ryžiuose yra sporų, kurios virsta bakterijomis ir gali išgyventi net ir išvirus ryžius. Kai virti ryžiai paliekami kambario temperatūroje, bakterijos gali daugintis ir gaminti toksinus, kurie gali sukelti viduriavimą ir vėmimą, todėl geriausia ryžius suvartoti iškart pagaminus.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušiniai

Kiaušiniai tikriausiai yra pagrindinis pusryčių baltymų šaltinis, tačiau antrą kartą kaitinant kiaušinius aukštoje temperatūroje, jie gali tapti toksiški, o tai gali pakenkti virškinimo traktui.

REKLAMA

Vištiena

Vištienoje gausu baltymų, kurių kaitinimas gali sukelti virškinimo problemų. Jei tikrai norite pašildyti iškeptą vištieną, galite tai daryti žemoje temperatūroje ilgesnį laiką. Geriausias būdas suvartoti seniau pagamintą vištieną yra įdėti į šaltas salotas arba šaltą sumuštinį.

Špinatai

Kaip ir daugelyje kitų žalių lapinių daržovių, špinatuose gausu nitratų ir geležies. Pakartotinai kaitinant šie nitratai gali virsti nitritais ir kitais žinomais kancerogenais.

Grybai

Grybuose gausu baltymų. Jie turėtų būti suvartoti tą pačią dieną, kai jie gaminami. Kadangi grybai praturtinti baltymais, pakartotinai kaitinant pakinta jų struktūra, o tai gali būti žalinga mūsų organizmui. Valgydami pašildytus grybus rizikuojate susirgti virškinimo ir net širdies ligomis.

Išmeskite mikrobangų krosnelę ir maistą šildykit kieme ant laužo, kaip Indijoje, žinoma jeigu turite maisto
Jei jau taip kenkia mikrobangų krosnelė, tai kodėl jos yra ne uždraustos ir ne išimtos iš prekybos??? Iš tikrųjų kvailas straipsnis
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų