• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mano namuose pyragais kvepia nedažnai, bet, kai kvepia – tai kvepia. Šį skanutėlį varškės pyragą kepiau dar vasaros viduryje, bet receptą publikuoju tik dabar. Uogas naudokite kokias turit, net iš kompoto vyšnios čia“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Mano namuose pyragais kvepia nedažnai, bet, kai kvepia – tai kvepia. Šį skanutėlį varškės pyragą kepiau dar vasaros viduryje, bet receptą publikuoju tik dabar. Uogas naudokite kokias turit, net iš kompoto vyšnios čia“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 600 g 5% riebumo varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g grietinės(15%);
  • 40 g miltų;
  • 80 g cukraus;
  • 150 g aviečių ar kitų uogų.

Užpilas:

  • 250 g 15% grietinės;
  • 1 kiaušinis;
  • 30 g cukraus.

Dubenyje sutrinkite trintuvu grietinę, kiaušinius ir varškę. Kai masė taps vientisa suberkite miltus ir gerai išmaišykite.Supilkite masę į i kepimo indą(prieš tai galite patepti sviestu), sudėliokite uogas ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 20–25 min.

Kai pyragas bus su tvirtais šonais, o viduryje dar šiek tiek minkšta,pilame užpila.Užpilui visus produktus labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Pilame ant pyrago viršaus ir kepame dar 15-20 min.Atvėsiname.Tuomet pjaustome kvadrateliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų