REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei turite daug slyvų ir daug pomidorų, tuomet pats laikas pasigaminti šį pomidorų padažą. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

Jei turite daug slyvų ir daug pomidorų, tuomet pats laikas pasigaminti šį pomidorų padažą. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

Padažui reikės: 2 kg pomidorų; 500 g mėlynų slyvų; 250 g svogūnų; 200 g cukraus; 1 v.š. druskos; 1 a.š. maltų saldžiųjų paprikos miltelių; 100 ml acto.

Padažo receptas

Pomidorus, svogūnus ir slyvas (išimkite kauliukus) supjaustykite kubeliais. Visas daržoves sudėkite į puodą ir retkarčiais pamaišant virkite 1,5 val. 

Tada sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, sudėkite visus prieskonius, išmaišykite ir virkite dar apie 0,5–1 val. arba tol, kol padažas bus norimo tirštumo.

Išpilstykite į sterilius stiklainiukus, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!

P.S. Viriau iš dvigubo kiekio. Gavosi 6x0,5l talpos stiklainiai ir dar vienas mažas 260 ml stiklainiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų