• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šis daržovių trio patiks ir tiems, kurie daržovių dar nėra įsimylėję, tiems kurie dar tik pažindinasi su augaline mityba, vaikams, kuriems su bulvių koše viskas skanu ir veganams, kurie neprisipažintų, bet retkarčiais su nostalgija prisimena močiutės keptus karbonadus.

Salierų šniceliai

  • 1 nedidelės saliero šaknies
  • pilno grūdo miltų
  • avinžirnių miltų
  • džiūvėsėlių
  • druskos
  • aliejaus
  1. Saliero šaknį nulupti ir supjaustyti maždaug pusės cm grežinėliais.
  2. Į vieną lėkštę suberti miltus. Kitoje lėkštėje kelis kupinus šaukštus avinžirnių miltų sumaišyti su ¼ puodelio vandens ir žiupsniu druskos, tirštumas turėtų būti kaip išplakto kiaušinio. Į trečią lėkštę suberti džiūvėsėlius.
  3. Salierų grežinėlius apvolioti miltuose, tada avinžirnių ir vandens masėje, galiausiai- džiūvėsėliuose.
  4. Kepti įkaitintame aliejuje, jo reikės nemažai, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Pastarnokų šiaudeliai

  • 4 neperaugusių pastarnokų
  • 2 sk. česnako
  • dž.rozmarino
  • druskos
  • aliejaus
  1. Pastarnoką nuplauti, jei labai norisi galima ir nulupti. Supjaustyti šiaudeliais, maždaug moteriško piršto storumo.
  2. Sudėti į didelę kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi, apiberti prieskoniais ir viską rankomis pamaišyti bei paskleisti vienu sluoksniu.
  3. Kepti 200 C karštumo orkaitėje apie 20 min., pamaišyti ir pakepti dar apie 5 min.

Bulvių košė su alyvuogių aliejumi

  • 1 kg bulvių
  • ¼ p. alyvuogių aiejaus
  • druskos
  1. Bulves nuskutame, supjaustome ir išverdame sūdytame vandenyje. Nupildami atsidedame apie ½-1 puodelį vandens.
  2. Bulves sugrūdame, supilame alyvuogių aliejų, išmaišome ir koreguojame iki norimos tekstūros, pildami atsidėtą bulvių nuovirą. Dažniausiai sunaudojame apie pusę puodelio.

Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @grauzkmorka.

Bybiai iš sardelių su bulvių koše
Bybiai iš sardelių su bulvių koše
Tokį "šnicelį" galima sulyginti su gumine boba. Jis neturi teisės vadintis šniceliu. Šnicelis yra kepamas tik iš išmuštos veršienos nugarinės suvilgytos kiaušinio plakinyje, blanširuotos miltuose, o po to džiuvesėliuose. Iš prieskonių tik druska ir pipirai. Patiekiama su keptu kiaušiniu ant viršaus ir salotomis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų