• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė dalijasi bulvinio patiekalo receptu, kuris nepaliks abejingų. 

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė dalijasi bulvinio patiekalo receptu, kuris nepaliks abejingų. 

REKLAMA

Recepto autorės teigimu, šis patiekalas nukelia į vaikystę ir sukelia gražiausius prisiminimus. 

Reikės:

3-4 virtų bulvių, 4 žalių bulvių, 1 + 1 v.š. krakmolo, druskos

Gaminimo eiga:

Virtas bulves sugrūdau. Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį. Žalių ir virtų bulvių mases sumaišiau, įbėriau žiupsnelį druskos, įbėriau 1 v.š. krakmolo ir išmaišiau. Iš masės formavau apvalius kukulius, paskui kiek suplojau ir padariau viduryje įdubimą. Lazankės paruoštos, beliko išvirti.

Į puodą, su verdančiu ir sūdytu vandeniu, supyliau vandenyje tirpintą krakmolą ir sudėjau lazankes (1 v.š. krakmolo tirpinau ~ 0.5 stikl. vandens). Viriau lazankes joms iškilus į paviršių ~ 8 - 10 min.

 

Lazankės ruošiamos iš miltų.Pavadinimas nuo žodžio lazanija.O čia paruoštas maistas liaudiškai vadinamas bulviniai kleckai.
o iš mano vaikystės prisiminimų šis valgis vadinosi "cepla dziurki".
Vaje, KOKS ""atradimas"! Nejuokinkit žmonių tokių receptų "atradėjų" pezalais.
Virė lietuvės moterys tokius dalykus, verda ir dar virs, jei įstengs bulvių keletą nusipirkti parduotuvėj ar turguje : jau net bulvės pensininkams tampa per brangios...
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų