Recepto autorės teigimu, šis patiekalas nukelia į vaikystę ir sukelia gražiausius prisiminimus.
Reikės:
3-4 virtų bulvių, 4 žalių bulvių, 1 + 1 v.š. krakmolo, druskos
Gaminimo eiga:
Virtas bulves sugrūdau. Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį. Žalių ir virtų bulvių mases sumaišiau, įbėriau žiupsnelį druskos, įbėriau 1 v.š. krakmolo ir išmaišiau. Iš masės formavau apvalius kukulius, paskui kiek suplojau ir padariau viduryje įdubimą. Lazankės paruoštos, beliko išvirti.
Į puodą, su verdančiu ir sūdytu vandeniu, supyliau vandenyje tirpintą krakmolą ir sudėjau lazankes (1 v.š. krakmolo tirpinau ~ 0.5 stikl. vandens). Viriau lazankes joms iškilus į paviršių ~ 8 - 10 min.
Virė lietuvės moterys tokius dalykus, verda ir dar virs, jei įstengs bulvių keletą nusipirkti parduotuvėj ar turguje : jau net bulvės pensininkams tampa per brangios...