Pagrindui:
100 ml. vandens , 7 arba 11 gr. pakelis sausų mielių , 0,5 а.š. druskos , 2 a.š. cukraus , 200 gr. miltų, 2 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
200 gr. mocarelos, 2-3 pomidorai (priklauso nuo dydžio), česnako skiltelė, 4 v.š. pomidorų padažo, 3 v.š. alyvuogių aliejaus, 0,5 a.š. baziliko, 0,5 a.š. raudonėlio
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome. Suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame 10 min., kad mielės suputotų. Tuomet pilame vieną šaukštą aliejaus ir po truputį beriame miltus, kol galėsime minkyti. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir dar kartą perminkome. Pastatome tešlą šiltai 30 min., kad pakiltų.
Įdaras. Mocarelą ir pomidorus supjaustome griežinėliais, alyvuoges per pusę. Į aliejų beriame baziliką ir raudonėlį, išmaišome. Į pomidorų padažą įtarkuojame česnaką.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame apie 28 cm. skersmens picos pagrindą. Tepame ant jo pomidorų padažą, išdėliojame mocarelą, pomidorus. Apšlakstome aliejumi su žolelėmis. Papuošiame alyvuogėmis. Kepame 220 C orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Recepto šaltinis: Jurgittos receptai.