REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • 500 gramų grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai želatinos
  • 300 gramų braškių
  • 150 gramų vyšnių
  • Pirmas sluoksnis:
  • 350 gramų braškių (trintos su cukrumi)
  • Antras sluoksnis:
  • 300 gramų sausainių

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • 500 gramų grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai želatinos
  • 300 gramų braškių
  • 150 gramų vyšnių
  • Pirmas sluoksnis:
  • 350 gramų braškių (trintos su cukrumi)
  • Antras sluoksnis:
  • 300 gramų sausainių

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir palaikykite apie 30 minučių. Paimti dubenėlį su vienu šaukštu išbrinkintos želatinos ir ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Supilti į sutrintas braškes, išmaišyti ir supilti į dubenį, kuriame tortas stings (geriau dubenį iškloti maistine plėvele, kad vėliaun būtų paprasčiau jį išimti). Padėti šaltai.
  2. Kai pradeda stingti pirmas sluoksnis, galima ruošti antrąjį. Išplakti grietinę su cukrumi (galima jo dėti ir daugiau). Želatiną (su dviem šaukštais) taip pat ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Ištirpintą želatiną ,maišant, supilti į išplaktą grietinę. Į dubenį, ant pirmojo želė sluoksnio, suberti trupintus sausainius, nuplautas uogas (jei jos šaldytos, tuomet gerai nuvarvinti) ir užpilti grietinės mase. Šaldytuve palaikyti apie 5 val.


    Patarimas: galima dėti ir kitokias uogas ar vaisius,o pagal jų rūgštumą ir pareguliuokite cukraus kiekį.


    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų