Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 150 gramų cukraus
  • šiek tiek vyšnių (be kauliukų)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pyragas gaminamas kaip ir braškių pyragas, tik su vyšniomis be kauliukų.
    Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu).
    Tuomet suberkite miltus ir vėl išplakite. Tešla gausis skystoka.
    Atsidėkite 1/3 skystos tešlos vėlesniam naudojimui, o į likusius 2/3 tešlos pridėkite miltų, kad galima būtų iškočioti rankomis.
    Iš jos padarykite du padus, vieną mažesnį, skirtą juostelėms ant pyrago viršaus, kitą - didesnį, pyrago dugnui.
    Užlenkite pado kraštus, kad jis gautųsi lėkštės formos ir dėkite į indą, skirtą pyragui kepti.
    Į jį sudėkite vyšnias ir užpilkite skysta tešla.
    Vėl dėkite vyšnių arba šiek tiek vyšnių uogienės.
    Ant pyrago viršaus dėkite supjaustyto pado juosteles.
    Kepkite 160 - 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago didumo.
    Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir kitais skanėstais.
    Skanaus.

Autorius: Rimgailė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 150 gramų cukraus
  • šiek tiek vyšnių (be kauliukų)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pyragas gaminamas kaip ir braškių pyragas, tik su vyšniomis be kauliukų.
    Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu).
    Tuomet suberkite miltus ir vėl išplakite. Tešla gausis skystoka.
    Atsidėkite 1/3 skystos tešlos vėlesniam naudojimui, o į likusius 2/3 tešlos pridėkite miltų, kad galima būtų iškočioti rankomis.
    Iš jos padarykite du padus, vieną mažesnį, skirtą juostelėms ant pyrago viršaus, kitą - didesnį, pyrago dugnui.
    Užlenkite pado kraštus, kad jis gautųsi lėkštės formos ir dėkite į indą, skirtą pyragui kepti.
    Į jį sudėkite vyšnias ir užpilkite skysta tešla.
    Vėl dėkite vyšnių arba šiek tiek vyšnių uogienės.
    Ant pyrago viršaus dėkite supjaustyto pado juosteles.
    Kepkite 160 - 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago didumo.
    Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir kitais skanėstais.
    Skanaus.

Autorius: Rimgailė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų