INGREDIENTAI:
- 1 vienetas cinamono (lazdelė)
- 3/4 stiklinės cukraus (rudasis)
- 1.5 valgomojo šaukšto medaus
- 4 vienetai obuolių
- 1.5 stiklinės raudonojo vyno (vaisinis)
- 1 stiklinė jogurto
- 2/5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežiai spaustos)
- 2 stiklinės vandens
- 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuota)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supilkite į puodą 2 stiklines vandens, vyną, cukrų, apelsinų sultis, sudėkite citrinos žievelę, cinamono lazdelę ir ant vidutinės ugnies užvirinkite, maišydami, kol cukrus ištirps.
Į puodą sudėkite šiek tiek pabadytus švarius obuolius, sumažinti ugnį ir virkite apie 25-30 minučių.
Tuomet kiaurasamčiu išimkite obuolius į lėkštę.
Puode likusį skystį perkoškite ir supylus atgal į tą patį puodą pavirinkite, kol sirupas sutirštės.
Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą ir medų.
Jogurto ir medaus mišinį padalinkite į 4 lėkštutes, į kiekvieną lėkštutę dėkite po obuolį ir užpilkite ant viršaus išvirtą sirupą.
Skanaus!
Autorius: Romutė
REKLAMA