• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis krapų (džiovinti)
  • šiek tiek ryžių (garnyrui)
  • 500 gramų vištos filė
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 200 mililitrų grietinėlės (30%)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (persilado)
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio žalumynų (provanso žolelių mišinys)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištienos filė supjaustyti mažesniais gabalėliais, apibarstyti mėgstamais prieskoniais (Santa Maria vištienos prieskoniais, malta paprika, druska ar pan.) ir valandai padėti šaltai. Po to dėti į keptuvę ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Mažesniame puodelyje užvirinti nuolat maišant grietinėlę praskiestą šiek tiek su vandeniu (iki 200 ml vandens, jei grietinėlė 30% riebumo), įdėti smulkintus krapus, persilado prieskonius, provanso žolelių mišinį, druską, pipirus, šaukštą miltų ir gerai išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti ant apkeptų vištienos filė gabalėlių ir dar šiek tiek uždengus pakaitinti. Tiekti su ryžiais (verdant pagardintais kario prieskoniais). Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis krapų (džiovinti)
  • šiek tiek ryžių (garnyrui)
  • 500 gramų vištos filė
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 200 mililitrų grietinėlės (30%)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (persilado)
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio žalumynų (provanso žolelių mišinys)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištienos filė supjaustyti mažesniais gabalėliais, apibarstyti mėgstamais prieskoniais (Santa Maria vištienos prieskoniais, malta paprika, druska ar pan.) ir valandai padėti šaltai. Po to dėti į keptuvę ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Mažesniame puodelyje užvirinti nuolat maišant grietinėlę praskiestą šiek tiek su vandeniu (iki 200 ml vandens, jei grietinėlė 30% riebumo), įdėti smulkintus krapus, persilado prieskonius, provanso žolelių mišinį, druską, pipirus, šaukštą miltų ir gerai išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti ant apkeptų vištienos filė gabalėlių ir dar šiek tiek uždengus pakaitinti. Tiekti su ryžiais (verdant pagardintais kario prieskoniais). Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų