Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai itin sotus patiekalas. Jei nesinori naudoti sojos padažo, galima jį pakeisti terijaki padažu. Taip pat mėsą galima iškepti ir orkaitėje, jei nesinori terliotis su aliejumi ir keptuve - taip netgi mėsa tampa minkštesnė, o kol ji kepa galima kepinti daržoves.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų vištos filė
  • 300 gramų spagečių
  • 1 vienetas cukinijos (nedidelė)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 1 vienetas morkų
  • 100 gramų sojos padažo
  • 50 gramų vyšninių pomidorų
  • 1 vienetas aitriųjų paprikų
  • 0.5 vieneto žaliųjų citrinų
  • 2 skiltelės česnakų
  • 10 gramų imbierų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų
  • 1 žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių (dribsniai)
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną, morką, saldžiąją papriką ir cukiniją supjaustyti šiaudeliais. Grybus supjaustyti į 4 dalis.
  2. Atpjauti kelis imbiero gabaliukus ir susmulkinti aitriąją papriką. Vieną skiltelę česnako susmulkinti ir didelėje keptuvėje ant aliejaus viską apkepti. Po 1-2 minučių išgriebti viską kiaurasamčiu, o į likusį aliejų berti morkas, ir saldžiąsias paprikas.
  3. Kitoje keptuvėje pakaitinti likusį aliejų ir jame pakepti vištieną. Kai ji apskrus, išgriebti kiaurasamčiu ir perkelti į keptuvę su daržovėmis.
  4. Į likusius riebalus suberti grybus (Jei naudojami marinuoti - prie kepant nuplauti vandeniu). Kepti maišant, kol išgaruos visas skystis. Tada pridėti cukinijas, pakepti, kol jos suminkštės. Pridėti pomidoriukus, likusį susmulkintą česnaką, imbierą ir aitriąją papriką, pilti sojų padažą ir dar kelias minutes patroškinti. Pagardinti grūsta paprika ir druska.
  5. Makaronus išvirti.
  6. Išvirtus makaronus sumaišyti su daržovėmis ir padažu, dėti į dubenėlius, pabarstyti sezamo sėklomis ir papuošti žaliąja citrina.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų