REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų krakmolo
  • 2 kilogramai bulvių (virtos(su lupenomis) )
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 0.5 kilogramo varškės (arba varškės sūris)
  • 100 mililitrų vandens ( (karštas))
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek peletrūno (džiovintas arba švieias)
  • šiek tiek grietinės

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų krakmolo
  • 2 kilogramai bulvių (virtos(su lupenomis) )
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 0.5 kilogramo varškės (arba varškės sūris)
  • 100 mililitrų vandens ( (karštas))
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek peletrūno (džiovintas arba švieias)
  • šiek tiek grietinės

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves švariai nuplauti ir išvirti.Ataušinti,nulupti ir sumalti.Geriau ,kai išverda ir pastovi ilgiau.Virti apie 2 kg,išvirus lieka apie 1,5-1,6 kg.
  2. Į sumaltas bulves berti krakmolą,gerai išminkyti,pilti verdantį vandenį,įmušti kiaušinius 2 vnt.,druską berti pagal skonį ir gerai išmaišyti.
  3. darui - varškės sūrį sutarkuoti,o jei varškė - išminkyti ,peletrūną - smulkinti ir berti į varškę,įmušti 1 kiaušinį,druskos,gerai išmaišyti.
  4. Formuoti cepelinus,dėti įdaro,apvolioti krakmole.Užvirinti vandenį ir virti apie 15 min. Skanauti su grietine, spirgučiais, kaip kas mėgsta.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų