Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai tešlos (lakštai, kapoti)
  • 400 gramų žuvies (vilkžuvė (arba bet kokia kita))
  • 300 gramų lešių
  • 200 gramų majonezo
  • 150 gramų grietinės
  • 4 skiltelės česnakų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek žalumynų (petražolės, krapai ar lt.)
  • Papuošimui:
  • šiek tiek daržovių (įvairios)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai tešlos (lakštai, kapoti)
  • 400 gramų žuvies (vilkžuvė (arba bet kokia kita))
  • 300 gramų lešių
  • 200 gramų majonezo
  • 150 gramų grietinės
  • 4 skiltelės česnakų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek žalumynų (petražolės, krapai ar lt.)
  • Papuošimui:
  • šiek tiek daržovių (įvairios)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
  2. Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
  3. Vilkžuvę supjaustyti gabaliukais ir padalinti į dvi vienodas dalis.
  4. Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
  5. Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:

    1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
    2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    3. Dedam viena dalį vilkžuvės.
    4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
    5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    6. Sudedam lęšius.
    7. Dedam antrą vilkžuvės dalį.
    8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
    9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais.
    Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį).
  6. Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

    Skanaus.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų