Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 75 gramai cukraus (rudasis)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (šviežias, tarkuotas)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 75 gramai slyvų (džiovintos)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 75 gramai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 mililitrų arbatos (stipri juoda)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 75 gramai cukraus (rudasis)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (šviežias, tarkuotas)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 75 gramai slyvų (džiovintos)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 75 gramai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 mililitrų arbatos (stipri juoda)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į pravėsusią arbatą įmaišykite cukrų, medų ir aliejų.

    Po to suberkite imbierą, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus.

    Maišykite, kol tešlą bus be sušokusių miltų gabaliukų.

    Kai tešlą gerai išsuksite, suberkite smulkintas arba ne, kaip jau Jums labiau patinka, slyvas ir dar kartą išmaišykite, kad pasiskirstytų tešloje.
    Jei norite, kad slyvos geriau įsimaišytų, prieš beriant slyvas į tešlą, pavoliokite sausuose miltuose.

    Tešlą supilkite į kekso kepimo formą ir kepkite 170-180° C orkaitėje apie 1 valandą.

    Ar iškepė galite patikrinti mediniu pagaliuku: jei pagaliukas ištraukus iš pyrago lieka sausas, vadinasi pyragas iškepė.

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų