Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 180 gramų cukraus pudros (glaistui)
  • 200 gramų cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas, glaistui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
    Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
    Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų.
    Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
    Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
    Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą.
    Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
    Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje.

    Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepsime juos glaistu.
    Glaisto gaminimas: kiaušinio baltymą išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos ir tik po to įmaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską dar kartą išplakame. Kad glaistas būtų ne toks nykus, įmaišome maistinių dažų. Kiaušinių plakinio glaisto galima pasidaryti ir daugiau.

    Skanaus

Autorius: Vita

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 180 gramų cukraus pudros (glaistui)
  • 200 gramų cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas, glaistui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
    Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
    Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų.
    Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
    Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
    Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą.
    Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
    Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje.

    Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepsime juos glaistu.
    Glaisto gaminimas: kiaušinio baltymą išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos ir tik po to įmaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską dar kartą išplakame. Kad glaistas būtų ne toks nykus, įmaišome maistinių dažų. Kiaušinių plakinio glaisto galima pasidaryti ir daugiau.

    Skanaus

Autorius: Vita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų