PARUOŠIMO BŪDAS:
- Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinius ir grietinę. Viską gerai suminkyti su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Tešlą palaikyti šaldytuve 1 val.
Varškę pertrinti, sudėti kiaušinius, kondensuotą pieną. Suberti pasmulkintus migdolus. Masę gerai išmaišyti.
Atvėsusią tešlą iškočioti iki didesnio papločio nei kepimo indas. Geriausiai kočioti ant kepimo popieriaus, taip bus lengviau perkelti į kepimo indą. Tešlos kraštai inde turi užsilenkti į viršų apie 3-4 cm. Ant tešlos suberti vyšnias arba tirštą vyšnių uogienę, ant uogų supilti varškės masę.
Pyragą kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai paruduos paviršius. Pyragą pjaustyti atšalusį. Dar šiltą pyragą galima pabarstyti šokolado drožlėmis.