INGREDIENTAI:
- 40 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (trinys)
- 200 gramų kvietinių miltų
- 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- 100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
150 g apelsinųdžemo;
300 g varškės;
250 g maskarponėssūrio;
6-70 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1-2 a.š. vanilinio cukraus ar pora lašų vanilės ekstrakto;
Glajui:
60 g juodojošokolado;
10 g sviesto;
1-2 š. tarkuotos apelsino žievelės.
Pagrindui miltus sumaišyti su cukrumi, įtarkuoti sviestą ir kapoti (arba trinti tarp pirštų), kol susidarys trupiniai, t.y., neliks sausų miltų. Sudėti trynį, įpilti sultis ir gerai išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui visus produktus, išskyrus apelsinų džemą, išsukti iki vienalytės masės.
Tešlą plonai iškočioti, iškloti ja 24 cm skersmens kepimo formą, padarant apie 3-4 cm aukščio kraštus. Uždėti kepimo popierių, pripilti žirnių ar pupelių ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Išėmus - atvėsinti. Ant pagrindo užtepti apelsinų džemo, sukrėsti įdarą, gražiai paskleisti ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Ataušinus, užpilti glajų ir dėti į šaldytuvą.
Glajui šokoladą ištirpinti su sviestu, suberti tarkuotą apelsino žievelę.
Autorius: http://forelle.blogas.lt