Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 500 gramų miltai
  • 200 gramų sviesto (šaltas)
  • 100 gramų cukraus
  • Aguonų įdarui:
  • 200 gramų aguonų (maltos)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 50 mililitrų pieno
  • 30 gramų cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • Varškės įdarui:
  • 500 gramų varškės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 160 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (natarkuota)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Aptepimui:
  • šiek tiek sviesto

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 500 gramų miltai
  • 200 gramų sviesto (šaltas)
  • 100 gramų cukraus
  • Aguonų įdarui:
  • 200 gramų aguonų (maltos)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 50 mililitrų pieno
  • 30 gramų cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • Varškės įdarui:
  • 500 gramų varškės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 160 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (natarkuota)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Aptepimui:
  • šiek tiek sviesto

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis  turės atvėsti. Į puodą pilame pieną, cukrų, aguonas ir, maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti. Įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
  2. Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniais. Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.
  3. Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis triname iki trupinių. Kepimo formą sutepame sviestu. Imame 2/3 tešlos ir formuojame pagrindą bei kraštelius.
  4. Ant tešlos pagrindo dedame aguonų įdarą, ant viršaus atsargiai dedame varškės įdarą. Užberiame likusius tešlos trupinius.
  5. Kepame iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsiname.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų