Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų ((padažui))
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti (įdarui))
  • 1 vienetas svogūnų ((įdarui))
  • 125 gramai kiaulės faršo ((įdarui))
  • 125 gramai jautienos faršo ((įdarui))
  • 1 vienetas kiaušinių ((tešlai))
  • 200 gramų kvietinių miltų ((tešlai))
  • 35 gramai kvietinių miltų ((tešlos plikiniui))
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus ((įdarui))
  • 140 gramų pieno ((tešlos plikiniui))
  • šiek tiek druskos ((įdarui))
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos ((tešlos plikiniui))
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus ((tešlos plikiniui))
  • 80 gramų grietinės ((padažui))
  • 80 gramų sultinio (mėsos (įdarui))
  • šiek tiek baltųjų pipirų (malti (įdarui))
  • šiek tiek žaliųjų pipirų (malti (įdarui))
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (malti (įdarui))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai daržovių mišiniui reikės 1 pomidoro, 1 paprikos saldžiosio, 0,25 baklažano,
    2 didesnių skiltelių česnako, 0,25 cukinijos, keleto vyšninių pomidorų,
    2 šaukštų balzamiko acto, 1 kupino šaukštelio medaus, 0,5 šaukštelio rozmarino ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
    Į puodą pilti pieną, druską, aliejų ir įdėti 35 g miltų.
    Viską kaitinti, intensyviai maišant, kol užvirs.
    Truputį pravėsus, dėti išplaktą kiaušinį ir išmaišyti.
    Dėti miltus ir labai gerai išminkyti.
    Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
    Atšaldytą tešlą iškočioti plonai ir supjaustyti į stačiakampiais.
    Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėti po bokštelį, iš nurodytų ingredientų, pasigaminto įdaro, šonuose tešlos kraštelius užspausti ir paploninti, paliekant faršo kepurėlę viršuje.
    Apvalią kepimo formą ištepti sviestu ir dėti į ją koldūnus ratuku, vidurį paliekant laisvą.
    Daržoves supjaustyti trikampėliais ir pamarinuoti česnako, balzamiko acto, medaus, rozmarino, aliejaus bei druskos mišinyje bent 15 min., retkarčiais pamaišant.
    Kai išsimarinuos, sudėti į kepimo indo vidurį ir užpilti šaukštą marinato.
    Ant koldūnų išdėlioti plonai atpjauto sviesto gabalėlius.
    Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol koldūnų krašteliai parausta.
    Likus 10min. iki kepimo pabaigos, galima įpilti pusę stiklinės karšto sultinio, jei nenorite traškių koldūnų kraštelių.
    Iškepus pašlakstyti grietine su česnaku.
    Skanaus.

Autorius: Lolita

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų ((padažui))
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti (įdarui))
  • 1 vienetas svogūnų ((įdarui))
  • 125 gramai kiaulės faršo ((įdarui))
  • 125 gramai jautienos faršo ((įdarui))
  • 1 vienetas kiaušinių ((tešlai))
  • 200 gramų kvietinių miltų ((tešlai))
  • 35 gramai kvietinių miltų ((tešlos plikiniui))
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus ((įdarui))
  • 140 gramų pieno ((tešlos plikiniui))
  • šiek tiek druskos ((įdarui))
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos ((tešlos plikiniui))
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus ((tešlos plikiniui))
  • 80 gramų grietinės ((padažui))
  • 80 gramų sultinio (mėsos (įdarui))
  • šiek tiek baltųjų pipirų (malti (įdarui))
  • šiek tiek žaliųjų pipirų (malti (įdarui))
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (malti (įdarui))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai daržovių mišiniui reikės 1 pomidoro, 1 paprikos saldžiosio, 0,25 baklažano,
    2 didesnių skiltelių česnako, 0,25 cukinijos, keleto vyšninių pomidorų,
    2 šaukštų balzamiko acto, 1 kupino šaukštelio medaus, 0,5 šaukštelio rozmarino ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
    Į puodą pilti pieną, druską, aliejų ir įdėti 35 g miltų.
    Viską kaitinti, intensyviai maišant, kol užvirs.
    Truputį pravėsus, dėti išplaktą kiaušinį ir išmaišyti.
    Dėti miltus ir labai gerai išminkyti.
    Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
    Atšaldytą tešlą iškočioti plonai ir supjaustyti į stačiakampiais.
    Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėti po bokštelį, iš nurodytų ingredientų, pasigaminto įdaro, šonuose tešlos kraštelius užspausti ir paploninti, paliekant faršo kepurėlę viršuje.
    Apvalią kepimo formą ištepti sviestu ir dėti į ją koldūnus ratuku, vidurį paliekant laisvą.
    Daržoves supjaustyti trikampėliais ir pamarinuoti česnako, balzamiko acto, medaus, rozmarino, aliejaus bei druskos mišinyje bent 15 min., retkarčiais pamaišant.
    Kai išsimarinuos, sudėti į kepimo indo vidurį ir užpilti šaukštą marinato.
    Ant koldūnų išdėlioti plonai atpjauto sviesto gabalėlius.
    Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol koldūnų krašteliai parausta.
    Likus 10min. iki kepimo pabaigos, galima įpilti pusę stiklinės karšto sultinio, jei nenorite traškių koldūnų kraštelių.
    Iškepus pašlakstyti grietine su česnaku.
    Skanaus.

Autorius: Lolita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų