Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitas plovas iš karto namuose paskleidė egzotišką rytietišką kvapą, o vėliau sužadino skonio receptorius neįprastu skoniu. Lyg ir saldu, lyg aštru, lyg dar kažkas. Bet vienaip ar kitaip pamilau jį nuo pirmo šaukšto.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 800 mililitrų vandens
  • 250 gramų kalakutienos (filė)
  • 200 gramų ryžių (basmati)
  • 2 vienetai saliero stiebų
  • 50 gramų špinatų (mažieji)
  • 3 skiltelės česnakas
  • 2 valgomieji šaukštai čiobrelių (šviežūs citrininiai )
  • 2 valgomieji šaukštai džiovintos goji uogos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
  • 3 žiupsneliai druskos
  • 3 žiupsneliai malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kalakutieną supjaustyti apie 2x2 cm dydžio gabaliukais, salierus susmulkinti mažais kubeliais. Susmulkinti česnakus ir čiobrelius.
  2. Į gilų puodą įpilti 800 ml vandens, pasūdyti ir užvirti. Į verdantį vandenį dėti ryžius ir išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Likus 5 min. iki ryžių virimo pabaigos sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.
  3. Į puodą su mėsa ir ryžiais berti ciberžoles- išmaišyti, tuomet berti cinamoną, vėl gerai išmaišyti. Tuomet sumesti čiobrelius ir goji uogas, suberti druską ir pipirus (Pipirų galima negailėti, nes man netyčia susipylė pusę indelio ir tai nepagadino skonio, skonis pasidarė ryškesnis ir aštresnis).Viską gerai išmaišyti ir uždengus dangtį patroškinti 20 min. Kas kelias minutes pamaišyti. Jei trūksta vandens, įpilti dar stiklinę.
  4. Baigiant troškinti sudėti česnakus ir špinatus. Gerai išmaišyti ir dar patroškinti 5-10min. Baigus virti palikti 5min. pastovėti ir tuomet tiekti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų