Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų grietinės
  • 200 gramų sviesto
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 50 gramų aguonų
  • 1 skardinė kondensuoto pieno

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų grietinės
  • 200 gramų sviesto
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 50 gramų aguonų
  • 1 skardinė kondensuoto pieno

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš kiaušinių, miltų, grietinės ir sviesto pagaminame tešlą. Tešlą padalijame į gabaliukus, kuriuos būtų patogu tarkuoti ir dedame į kamerą, kad sušaltų. Sušalus, tarkuojame ant skardos, išteptos sviestu ir kepame orkaitėje (180°C) apie 10 - 12 min., kol pasidarys kieti trupinukai. Visą tešlą reikia iškepti per kokias 10 skardų, o aš iškepu per 3 - 4, po to tiesiog sutrupinu didesnius gabalėlius. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir, pamirkius, nuvarviname. Į puodelį su vandeniu įstatome kondensuoto pieno indelį ir verdame apie valandą. Iškepus, viską sumaišome su kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų