Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
- šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).
Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.
Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.
Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min
INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
- šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).
Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.
Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.
Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą