REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • šiek tiek uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).

    Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.

    Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.

    Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

    Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.

    Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min

Autorius: Virėja

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • šiek tiek uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).

    Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.

    Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.

    Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

    Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.

    Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min

Autorius: Virėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų