Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai juodųjų pipirų
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas salierų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 800 gramų veršienos (šonkauliai)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.

    Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.

    Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų