Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 1 vienetas kopūstų (raudonasis)
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 750 gramų veršienos
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek citrinos rūgšties
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kukuliams dar reiks:
    750 g maltos veršienos
    1 riekelė batono
    1 kiaušinis
    5-6 šaukštai krakmolo
    3 šaukštai virtų ryžių
    truputį maltų juodųjų pipirų
    truputį druskos.

    Puošimui reiks: 200 g grietinės, petražolių.

    Į veršienos 750 g faršą įdėkite piene išmirkytą batono riekelę, įmuškite kiaušinį, suberkite ryžius, truputį druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite. Tada po truputį suberkite krakmolą.
    Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite sviesto ir užvirkite. Iš paruošto faršo formuokite kukulius, sudėkite juos į puodą ir uždengę troškinkite 5 min.
    Tuo metu susmulkinkite kopūstą, sutarkuokite nuskustas morkas, kubeliais supjaustykite svogūną. Viską apibarstykite druska, citrinų rūgštimi ir sumaigykite rankomis. Tuomet sudėkite į puodą ant veršienos kukulių. Troškinkite, kol suminkštėja kopūstai.
    Patiekdami lėkštės kraštuose žiedu sudėkite kukulius, o viduryje kopūstus. Ant kukulių dėkite po šaukštą grietinės, papuoškite petražolėmis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų