INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- šiek tiek mairūnų
- 2 vienetai morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 stiklinė ryžių (išvirti)
- 1 vienetas salierų (šakelė)
- 0.5 stiklinės slyvų (džiovintos)
- 1 vienetas svogūnų
- 800 gramų kalakutienos
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 40 gramų sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.
REKLAMA