Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų kiaulės šoninės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 200 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.
    Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos.
    Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
    Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
    Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus.
    Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
    Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje.
    Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min.
    Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.
    P.S. Vietoje sultinio galima ištirpdinti kubelį Galina Blanka arba Maggi 0,5 l verdančio vandens ir įberti susmulkintų krapų. Tuomet juo užsigeriant traškūs ir sultingi kibinai vienas po kito tiesiog tirpsta burnoje.
    Skanaus!!!

Autorius: Agnė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų kiaulės šoninės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 200 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.
    Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos.
    Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
    Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
    Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus.
    Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
    Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje.
    Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min.
    Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.
    P.S. Vietoje sultinio galima ištirpdinti kubelį Galina Blanka arba Maggi 0,5 l verdančio vandens ir įberti susmulkintų krapų. Tuomet juo užsigeriant traškūs ir sultingi kibinai vienas po kito tiesiog tirpsta burnoje.
    Skanaus!!!

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų