REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 valgomieji šaukštai paprikų (rūkyta)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų jautienos faršo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno (šiltas)
  • 1/4 stiklinės žaliųjų alyvuogių (supjaustytos)
  • šiek tiek druskos
  • 1 stiklinė sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai čili pipirų (milteliai)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)
  • 0.5 valgomojo šaukšto kumino (maltas)
  • 1 sauja svogūnų laiškų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos.
    Sudėkite 0,5 stiklinės sviesto ir gerai išmaišykite.
    Tuomet įdėkite 1 kiaušinio trynį ir maišant palengva supilkite šiltą pieną. Maišykite tol, kol tešla pradeda „lipti“ mikseriu į viršų.
    Iš tešlos suformuokite kamuolius, suplokite juos į diskus ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
    Po pusvalandžio ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite tešlą ir išspauskite apvalaus disko formos blynelius.
    Paruoštus blynelius galite laikyti šaldytuve.
    Įdarui sumaišykite maltą jautieną, papriką, čili pipirus, kuminus, druską ir juoduosius pipirus.
    Didelėje keptuvėje išlydykite likusią 0,5 stiklinės sviesto, sudėkite susmulkintus svogūnus, paskaninkite druska ir kepkite apie 8 minutes, kol svogūnai suminkštės.
    Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite mėsą ir dažnai maišant kepinkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa apkeps.
    Apkepusią mėsą ir svogūnus palikite atvėsti ir atvėsus sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais ir raudonėliu.
    Ant pasiruoštų tešlos blynelių dėkite po šaukštą pasiruošto mišinio, kietai virtų kiaušinių gabaliukus ir supjaustytas alyvuoges.
    Blynelių kraštus patepkite išplaktais kiaušinių baltymais, kad geriau suliptų, ir perlenkus pirštais bei šakute sulipinkite pyragėlių kraštus.
    Paruoštus pyragaičius padėkite 30 min. į šaldytuvą ir per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
    Pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite apie 25 min.
    Patiekite kaip užkandį su mėgstamu padažu.

Autorius: Rosita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 valgomieji šaukštai paprikų (rūkyta)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų jautienos faršo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno (šiltas)
  • 1/4 stiklinės žaliųjų alyvuogių (supjaustytos)
  • šiek tiek druskos
  • 1 stiklinė sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai čili pipirų (milteliai)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)
  • 0.5 valgomojo šaukšto kumino (maltas)
  • 1 sauja svogūnų laiškų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos.
    Sudėkite 0,5 stiklinės sviesto ir gerai išmaišykite.
    Tuomet įdėkite 1 kiaušinio trynį ir maišant palengva supilkite šiltą pieną. Maišykite tol, kol tešla pradeda „lipti“ mikseriu į viršų.
    Iš tešlos suformuokite kamuolius, suplokite juos į diskus ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
    Po pusvalandžio ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite tešlą ir išspauskite apvalaus disko formos blynelius.
    Paruoštus blynelius galite laikyti šaldytuve.
    Įdarui sumaišykite maltą jautieną, papriką, čili pipirus, kuminus, druską ir juoduosius pipirus.
    Didelėje keptuvėje išlydykite likusią 0,5 stiklinės sviesto, sudėkite susmulkintus svogūnus, paskaninkite druska ir kepkite apie 8 minutes, kol svogūnai suminkštės.
    Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite mėsą ir dažnai maišant kepinkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa apkeps.
    Apkepusią mėsą ir svogūnus palikite atvėsti ir atvėsus sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais ir raudonėliu.
    Ant pasiruoštų tešlos blynelių dėkite po šaukštą pasiruošto mišinio, kietai virtų kiaušinių gabaliukus ir supjaustytas alyvuoges.
    Blynelių kraštus patepkite išplaktais kiaušinių baltymais, kad geriau suliptų, ir perlenkus pirštais bei šakute sulipinkite pyragėlių kraštus.
    Paruoštus pyragaičius padėkite 30 min. į šaldytuvą ir per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
    Pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite apie 25 min.
    Patiekite kaip užkandį su mėgstamu padažu.

Autorius: Rosita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų